Yerel Haberler - 20.08.2025 - 10:39
ANKARA-BHA
Gazze’de devam eden saldırılar karşısında Türkiye Yazarlar Birliği’nden yeni bir çağrı geldi. Daha önce düzenlediği Gazze Çalıştayı ve yayımladığı Gazze Bildirisi ile işgalin edebiyat ve düşünce dünyasındaki etkilerini gündeme taşıyan Birlik, “Gazze insanlığın vicdanını sınayan bir mekândır” vurgusunu yineledi.
Birlikten yapılan açıklamada, uluslararası toplumun harekete geçmesi gerektiğinin altı çizilerek şu mesajlara yer verildi:
1. Birleşmiş Milletler’i ve uluslararası kurumları, Gazze’de akan kanı durdurmaya, soykırımın hukuki tescilini sağlamaya, insani koridorları derhâl açmaya davet ediyoruz.
2. Müslüman ülkeleri, kardeşlik ve ümmet bilinciyle hareket ederek yalnızca sözle değil, fiilî adımlarla Gazze halkının yanında olmaya çağırıyoruz.
3. Avrupa devletleri ve ABD’yi, demokrasi ve insan hakları söylemlerini çifte standarttan arındırmaya, Gazze için de aynı hassasiyeti göstermeye davet ediyoruz.
4. Uluslararası insani örgütleri, yardımların önünü açmak ve belgelerle soykırımı kayıt altına almak için daha kararlı bir mücadeleye çağırıyoruz.
Bugün Gazze için yükseltilecek her ses, insanlığın ortak onurunu savunmak demektir. Biz edebiyatçılar, yazarlar ve düşünce insanları olarak kalemimizi bu vicdan mücadelesinin bir parçası kılmaya devam edeceğiz.
Yerel Haberler Kars’ta 70 sosyal medya hesabına erişim engeli
Yerel Haberler İstanbul’da yağmur kazayı getirdi: 8 araç birbirine girdi
Yerel Haberler 8 ilde dolandırıcılık operasyonu: 50 kişi tutuklandı
Yerel Haberler Kars Kale Spor’dan başarı: U18 Ligi Şampiyonu oldular
Yerel Haberler Sosyal tuzak çetesi çökertildi: 15 tutuklama
Yerel Haberler Türkiye Sigorta’nın Sponsorluğunda Dünya Mirası Türkiye 2026 tanıtım yayınları başladı
Yerel Haberler Digor’da öğrencilere uygulamalı trafik eğitimi
Yerel Haberler Kolonlardan ses geldi, 51 kişinin olduğu bina boşaltıldı
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021