Yerel Haberler - 20.05.2026 - 0:00
ANKARA – BHA
Bakan Ersoy, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Türkiye sahillerinin uluslararası alandaki başarısına dikkat çekerek, Mavi Bayrak sıralamasında dünya üçüncülüğünün korunduğunu belirtti.
Ersoy açıklamasında şu ifadeleri kullandı:
“2026 yılında 580 plaj, 30 marina, 18 turizm teknesi ve 26 bireysel yat Mavi Bayrak almaya hak kazandı. Türkiye, çevre standartları, güvenli turizm altyapısı ve sürdürülebilir kıyı yönetimindeki güçlü konumunu uluslararası ölçekte bir kez daha tescillemiş oldu.”
Ücretsiz halk plajlarının uluslararası standartlarla geliştirilmeye devam ettiğini belirten Ersoy, Bodrum Türkbükü Halk Plajı’nın da bu yıl Mavi Bayraklı halk plajları arasına katıldığını ifade etti.
Bakan Ersoy, açıklamasının devamında şu değerlendirmede bulundu:
“Akdeniz’deki mavi rekabette güçlü yükselişimizi sürdürürken ücretsiz girişli halk plajlarımızı da uluslararası standartlarla büyütmeye devam ediyoruz. Bu yıl Bodrum Türkbükü Halk Plajımız da Mavi Bayraklı halk plajlarımız arasına katıldı. Yeni halk plajı projelerimizle Türkiye’nin Mavi Bayrak haritasını daha da genişleteceğiz. Bu başarıda emeği bulunan TÜRÇEV başta olmak üzere tüm paydaş kurumlarımıza, yerel yönetimlerimize ve turizm sektörümüze teşekkür ediyorum.”
Yerel Haberler DESOB’ta seçimi “Bülent Keser” kazandı
Yerel Haberler Erzurum’da Kanlı Gece: Başından Vurulmuş Halde Bulundu
Yerel Haberler Elazığ Valiliği, Malatya depreminin ardından açıklama yaptı
Yerel Haberler Özgür Özel’e 300 bin TL’lik tazminat kararı
Yerel Haberler Petrol piyasasında düşüş: Gözler ABD-İran görüşmelerinde
Yerel Haberler Barış Alper Yılmaz’dan yeni hedef: 5. şampiyonluk
Yerel Haberler Beşiktaş’ta futbol direktörü Önder Özen oldu
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021