Yerel Haberler - 14.09.2025 - 11:07
İSTANBUL – BHA
Rapora göre, Türkiye günlük ortalama 4.200 uçuşla Avrupa’daki en yoğun hava trafiğine sahip ülkeler arasında 6. sırada yer aldı. Türkiye bu performansıyla Yunanistan, Hollanda ve Polonya gibi ülkeleri geride bırakarak dikkat çekti.
Bakan Uraloğlu, İstanbul Havalimanı’nın da günlük ortalama 1.624 uçuşla Avrupa’nın en yoğun havalimanı unvanını koruduğunu belirterek şu ifadeleri kullandı:
“İstanbul Havalimanı, Amsterdam Schiphol, Paris Charles de Gaulle, Frankfurt ve Londra Heathrow gibi büyük havalimanlarını geride bıraktı. Öte yandan, Antalya Havalimanı da günlük ortalama 1.024 uçuşla Avrupa’nın en yoğun 9. havalimanı konumuna ulaştı.”
EUROCONTROL raporuna göre, 1-7 Eylül tarihleri arasında İstanbul Havalimanı’nda günlük ortalama 821 kalkış gerçekleşti. Bu veriyle İstanbul Havalimanı, dünya genelindeki 25 büyük havalimanı arasında 5. sırada yer aldı.
Türkiye’nin hava ulaşımındaki bu başarısı, ülkenin uluslararası havacılıktaki yükselen konumunu bir kez daha ortaya koydu.
Yerel Haberler Erzurum 9. Kolordu Komutanı Tümgeneral Akyıldız, Artvin’de
Yerel Haberler 6 il için sarı kodlu uyarı verildi
Yerel Haberler Isparta’da kuzu göbeği sezonu başladı
Yerel Haberler AK Parti Kars Milletvekili Adem Çalkın’dan Ankara’da ziyaret
Yerel Haberler Giresun Dal-Çık projesi yeniden ihale ediliyor
Yerel Haberler Yatırım fonlarında vergi sistemi değişti
Yerel Haberler MTSO Başkanı Sadıkoğlu : Depremzede esnafa öncelik verilsin
Yerel Haberler Akçadağ Belediyesi yeni hizmet binası için ilk kazmayı vurdu
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021