Türkiye genelinde sıcaklıklar düşüyor: Kar ve don alarmı

Yerel Haberler - 17.01.2026 - 6:14

ANKARA – BHA

Tahminlere göre Marmara, Karadeniz, İç Anadolu, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde yağışlar karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek. Soğuk hava dalgasının hafta sonu boyunca etkisini artırması öngörülüyor.

Marmara Bölgesi genelinde parçalı ve çok bulutlu bir hava bekleniyor. İstanbul başta olmak üzere bölgenin kuzey ve doğu kesimlerinde aralıklı yağmur ve sağanak görülecek. Yüksek kesimlerde ise yağışın karla karışık yağmura dönüşmesi bekleniyor. Bölgede rüzgarın kuzeyli yönlerden kuvvetli şekilde (40-60 km/saat) esmesi tahmin ediliyor.

İç Anadolu’da bugünden itibaren kar yağışı etkisini gösterecek. Sivas, Yozgat, Kayseri, Nevşehir ve Aksaray çevrelerinde yağışların yer yer kuvvetli olacağı öngörülürken, gece sıcaklıklarının sıfırın altına düşmesi nedeniyle buzlanma ve don riskine karşı uyarı yapıldı.

Karadeniz Bölgesi’nde kuzeyden gelen soğuk hava ile birlikte yağışlar devam edecek. Kıyı kesimlerde yağmur ve kuvvetli sağanak beklenirken, Bolu, Kastamonu ve Gümüşhane gibi iç kesimlerde yoğun kar yağışı görülecek. Sinop, Bartın, Rize ve Artvin çevrelerinde yağışların yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

Kıyı Ege’de havanın az bulutlu geçeceği tahmin edilirken, iç kesimlerde parçalı ve çok bulutlu hava etkili olacak. Kuzeyli rüzgarların etkisiyle hissedilen sıcaklığın düşmesi bekleniyor.

Doğu Anadolu’nun kuzey ve batı kesimlerinde kar yağışı görülürken, Güneydoğu Anadolu’nun batısında karla karışık yağmur etkili olacak. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun doğusunda, yüksek kar örtüsüne sahip eğimli bölgelerde çığ tehlikesine karşı dikkatli olunması istendi.

Üç büyük il için yapılan tahminlere göre İstanbul’da hava parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmurlu olacak. Kuzey kesimleri ve yükseklerde yer yer karla karışık yağmur beklenirken, sıcaklıkların 3 ila 6 derece arasında seyretmesi öngörülüyor. Ankara’da gece saatlerinden itibaren hafif kar yağışı bekleniyor. Başkentte en düşük sıcaklık -4, en yüksek sıcaklık ise 0 derece olacak. İzmir’de ise parçalı ve az bulutlu hava hakim olacak, sıcaklıklar 6 ila 11 derece arasında değişecek.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, soğuk hava ile birlikte oluşabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşları uyardı. Yapılan açıklamada, iç ve doğu bölgelerde buzlanma ve don olaylarının, sabah saatlerinde ise pus ve sisin ulaşımda aksamalara neden olabileceği belirtildi. Ayrıca yüksek kar örtüsüne sahip bölgelerde çığ riski ile Karadeniz kıyılarında beklenen kuvvetli yağışlara karşı tedbirli olunması istendi.

Son değerlendirmelere göre, soğuk havanın batı kesimlerde çarşamba gününe, iç ve doğu kesimlerde ise perşembe gününe kadar etkisini sürdürmesi bekleniyor.

Yerel Haberler Eğitimci – Yazar Murat Anar: Türk Dünyasının Yükselen Yıldızı: Özbekistan

Yerel Haberler Ümit Karan’dan itirafçı hamlesi iddiası

Yerel Haberler Şimşek: Turizm geliri 2025’te 65,2 milyar dolara ulaştı

Yerel Haberler İnternetten altın alımında risk artıyor

Yerel Haberler Aksaray OSB Alarmda: Güvenlik Ön Planda

Yerel Haberler Fenerbahçe’nin rakibi bugün belli oluyor

Yerel Haberler Kadın işsizliği 12 yılın en düşük düzeyine geriledi

Yerel Haberler Şam yönetimi ile YPG arasında ateşkes ve entegrasyon anlaşması

Yerel Haberler AJet’in yurt dışı bağlantılı uçuşlarında indirim

Yerel Haberler Fenerbahçe Avrupa’da istikrarını sürdürüyor

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021