Türkiye dört bir yanında çıkan yangınlarla mücadele ediyor: Havadan ve karadan müdahale sürüyor

Yerel Haberler - 27.07.2025 - 5:55

BURSA-BHA

Türkiye, Temmuz ayının son haftasına orman yangınlarıyla başladı. Bursa, Karabük, Uşak ve Kahramanmaraş’ta çıkan yangınlara karadan ve havadan müdahale devam ediyor. Yetkililer, yangınların bazı bölgelerde kontrol altına alınmak üzere olduğunu bildirirken, özellikle Karabük ve Uşak’taki yangınlar geniş bir alana yayılmış durumda.

Bursa: Yangının enerjisi azaldı, 480 hane tahliye edildi

Bursa’nın Gürsu ve Kestel ilçeleri arasında dün akşam saatlerinde başlayan orman yangını sabaha karşı havadan müdahale ile yeniden kontrol altına alınmaya çalışılıyor. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, sabah saatlerinde yaptığı açıklamada, “Yangının enerjisi azaldı. İnşallah kısa sürede daha iyi haberler alacağız.” dedi.

Yangın nedeniyle Gürsu’nun Karahıdır ve İğdir mahalleleri tedbir amaçlı boşaltıldı. Bursa Valiliği’nden yapılan açıklamada, 480 hanede yaşayan bin 765 vatandaşın güvenli bölgelere tahliye edildiği bildirildi. Yangın söndürme çalışmalarında 1163 personel, 496 araç görev yapıyor.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, yangının büyük oranda kontrol altına alındığını, ancak ekiplerin teyakkuz halinde olduğunu açıkladı.

Karabük: 18 köy ve 50 mahalle boşaltıldı

Karabük’ün Safranbolu ilçesinde dört gündür süren orman yangını kontrol altına alınamadı. Yoğun dumanla kaplanan bölgede havadan helikopterlerle, gece ise karadan müdahale sürüyor. Yangın, Merkez ilçeye bağlı Cemal Ovası köyü ile Cumayanı köyündeki bir mahalleye kadar ulaştı. Son verilere göre tahliye edilen köy sayısı 18’e, mahalle sayısı ise 50’ye yükseldi.

Karabük Valiliği, yangın nedeniyle Karabük-Ankara Karayolu’nun ikinci bir duyuruya kadar çift yönlü trafiğe kapatıldığını bildirdi. Gece saatlerinde ise otoyol kontrollü olarak yeniden ulaşıma açıldı.

Kahramanmaraş: Yangında 3 ev yandı, 130 kişi tahliye edildi

Kahramanmaraş’ın Onikişubat ilçesine bağlı Çamlıbel Mahallesi kırsalında çıkan orman yangını geniş bir alana yayıldı. İlk belirlemelere göre 3 evin yandığı bildirildi. Yangın nedeniyle 130 kişi, AFAD ve jandarma ekiplerince güvenli alanlara tahliye edildi. Müdahaleye 6 itfaiye, 38 arazöz, 15 dozer ve çok sayıda su tankı ile karadan devam ediliyor.

Rüzgarın etkisiyle büyüyen yangının gece boyunca süren müdahaleye rağmen henüz kontrol altına alınamadığı belirtildi.

Uşak: Tahliyeler sürüyor, 17 hayvan telef oldu

Uşak’ın Sivaslı ilçesi Ketenlik köyü yakınlarında başlayan yangın kısa sürede çevre mahallelere yayıldı. Şiddetli rüzgarın etkisiyle Horzumlar ve Tekeli mahalleleri ile Erice köyü tahliye edildi. Yangına 36 arazöz, 20 su tankeri, 20 iş makinesi ve yaklaşık 600 personel müdahale ediyor.

Uşak Valisi Naci Aktaş yangın alanında incelemelerde bulunurken, ilk belirlemelere göre 5 ev, 4 ahır yanarken, 17 küçük ve büyükbaş hayvanın telef olduğu bildirildi. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü ekipleri hasar tespit çalışmalarına başladı.

Yerel Haberler Memur ve emeklinin temmuz zammı cuma günü belli olacak

Yerel Haberler İkna çalışmaları sonuç verdi: 134 örgüt mensubu teslim oldu

Yerel Haberler Sakarya-Karasu yolunda kaza: 3 yaralı

Yerel Haberler Trump duyurdu: ABD ve İran Doha’da masaya oturacak

Yerel Haberler St. Pierre Kilisesi’nde Aziz Petrus ve Pavlus Bayramı kutlandı

Yerel Haberler Alanya’daki cinayette 2 şüpheli tutuklandı

Yerel Haberler 29 ilde siber suç operasyonu

Yerel Haberler AÇÜ Rektörü Prof. Dr. İbrahim Aydın’dan YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar’a ziyaret

Yerel Haberler Beypazarı Müftüsü Mehmet Süsün: Kurban bayramı sonrasında ilk Umre kafilesini yarın gönderiyoruz

Yerel Haberler Karslı sporcu İbrahim Müçük Türkiye Şampiyonu oldu

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021