Aksaray Haberleri - 29.10.2019 - 15:11
Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşunun 96.’ıncı yılı Aksaray’da düzenlenen törenle kutlandı
Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşunun 96.’ıncı yılı Aksaray Valisi Ali Mantı’nın Valilik makamında Cumhuriyet Bayramı tebriklerini kabul etmesiyle başladı. 15 Temmuz Milli İrade Meydanında devam eden kutlamalarda Vali Ali Mantı beraberinde Aksaray Belediye Başkanı Evren Dinçer ile kutlamalar katılan öğrenciler ve vatandaşların bayramını tebrik etti.
Saygı duruşu ardından İstiklal Marşının söylenmesi ile devam eden kutlamalarda konuşma yapan Aksaray Valisi Ali Mantı; Cumhuriyet, ülkesinin birliğini ve beraberliğini her hangi bir despotik güce değil halkın kendi seçtiği organlar eliyle yönettiği sistemin adı olduğunu söyledi. Vali Ali Mantı konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bizim milletimiz gerek tarihsel tecrübesi gerek inancı gereği istişareye, yardımlaşmaya açık bir millettir. Bu istişare ve yardımlaşmayı Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşları dünyanın çoğu yerinde diktatörlüklerin olduğu zamanda ülkesinde Cumhuriyeti ilan ederek ileride ki nesillere çok büyük bir ışık ve örnek olmuştur. Devletimizin kurucusu büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere İstiklal Savaşı’nın tüm şehit ve gazilerini de sonsuz minnet ve şükranla anıyorum”dedi.
Öğretmenlerden oluşan halk oyunları gösterisi ile öğrencilerin şiirler okuduğu kutlamalarda Vali Ali Mantı kompozisyon ve şiir yarışmalarında dereceye giren; Şiir yarışması 1. 15 Temmuz Ortaokulu Muhammet Nazmi Kazan, Şiir 2. Fatih Sultan Mehmet Ortaokulu öğrencisi İkbal Çabuk, Şiir 3. Armutlu Ortaokulu öğrencisi Yezdağ Uslu ile Kompozisyon dalında 1. Ahmet Cevdet Paşa Sosyal Bilimler lisesi öğrencisi Meriman Sert, 2. Kanber Demir Anadolu Lisesi öğrencisi Elif Beyza Güleken, 3. Osman Gazi Anadolu Lisesi öğrencisi Bahar Ağır’a hediyelerini verdi.
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları geçit töreninin ardından sona erdi. Cumhuriyet Bayramı kutlama törenine Milliyetçi Hareket Partisi Aksaray Milletvekili Ramazan Kaşlı, İYİ Parti Aksaray Milletvekili Ayhan Erel kamu kurumları müdürleri, protokol üyeleri, gaziler öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
Aksaray Haberleri Kristal Karlar Üzerinde Fotoğraf Sergisi Sarıkamış’ta açıldı
Aksaray Haberleri Çıldır Gölü Buz Festivali Değerlendirme Toplantısı yapıldı
Aksaray Haberleri Bahçeşehir Koleji oyuncusu Malachi Flynn Türk vatandaşlığı aldı
Aksaray Haberleri Düzce’de sahte kimlikle arazi satışı girişimi tapuda ortaya çıktı
Aksaray Haberleri Kağıthane’de cezaevi nakil aracı devrildi: 19 yaralı
Aksaray Haberleri Türkiye ile Özbekistan arasında çok sayıda anlaşma imzalandı
Aksaray Haberleri Kars’ta Siber Farkındalık ve Bilinçlendirme Eğitimi düzenlendi
Aksaray Haberleri Kars Valisi Ziya Polat’tan “Veliaht” dizisi setine ziyaret
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021