Türk Metal Sendikası Sözleşme Taslağı Açıklandı

Ana Manşet - 06.09.2023 - 18:47

Türk Metal Sendikası Aksaray 1 Nolu Şube Başkanı Muhterem Taşdemir ; 2023 -2025 dönemi MESS Grup Toplu İş Sözleşmemizde , Türkiye geneli yaklaşık 150 bin üyemizi ilgilendiren , Cumhuriyetimizin 100. yılında “ Cumhuriyet Sözleşmesi “ ne başlıyoruz .

Evet , Cumhuriyetimizin 100. yılında “ Cumhuriyet Sözleşmesi “ ne başlıyoruz . Her kademesinde üyelerimizin emeği olan , 2023-2025 yıllarını kapsayan MESS grup sözleşme taslağımızı tüm Türkiye de olduğu gibi Aksaray da da işyerlerimizde üyelerimizle paylaştık , hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.

Vermiş olduğumuz teklife gelince ,

Birinci altı ay için , çekme zammı olarak 65 lira saatlik ücretinin altında olan üyelerimizin saat ücretini ilk önce 65 TL’ye çekeceğiz. Bunun üzerine , Yüzdesel olarak herkes için %80 zam istiyoruz . Daha sonra ise , üyelerimizin işyerlerinde vermiş oldukları emeğin karşılığı olarak her kıdem yılı için üyelerimize her yıla 3 TL zam istiyoruz .

Bu taslağımızı birinci altı ay için teklif ediyoruz . Sosyal haklarımıza birinci yıl için %150 lik bir zam teklif ediyoruz. İlk altı ay için toplamda %119,05 oranında bir talebimiz oldu. Bu oran kişiye göre değişmekte olup % 180 oranına kadar çıkmaktadır.

Ücret zammında ; İkinci, üçüncü ve dördüncü altı aylar için de enflasyon artı %5 teklifimiz var. Sosyal haklarımızda 2. Yıl için ise enflasyon artı % 10 teklifimiz var .

Bunun haricinde , yaşadığımız ekonomik sıkıntılardan dolayı sözleşmemizden kaynaklanacak toplu paramıza istinaden , Toplu Sözleşmemiz imzalanana kadar 1 Eylül’den geçerli olmak üzere her ay için 5000 TL teklifimiz var.

Günümüz ekonomik koşullarında biz emekçiler olarak Pazar da , çarşıda her yerde krizdeyiz .Sadece bizler krizdeyiz .

Bizler bu taslağımızı üyelerimizden gelen talepler , günümüz ekonomik şartları ve Genel Başkanımız Pevrul Kavlak ın TUİK enflasyon rakamları ile masaya oturmayacağız beyanı üzerine hazırlamış ve sonuç olarak işte enflasyon rakamlarının 4 – 5 katı ile masaya oturuyoruz .

Genel Başkanımızın çizdiği yolda sonuna kadar mücadele ederek taslağımıza sahip çıkıp ,her dönem olduğu gibi bu dönemde de Türkiye nin en iyi sözleşmesini , Cumhuriyet Sözleşmesini imzalayacağız .

Tüm Metal Emekçisi üyelerimize ve teşkilatımıza hayırlı uğurlu olsun .

Ana Manşet ABİDE Araştırması Aksaray’da da Yapılacak

Ana Manşet Aksaray Belediyesinden Emeklilere Ücretsiz Kuaför Hizmeti

Ana Manşet ASÜ Tıp Fakültesinin Yeni Dekanı Prof. Gölgeler Oldu

Ana Manşet İstanbul Bilim Festivali ASÜ’nün Katkılarıyla Yapılacak

Ana Manşet Aksaray Baro Başkanı Ay Oldu

Ana Manşet Aksaray Belediyesinden 23 Nisan’a Özel Çocuk Şenliği

Ana Manşet Başkan Dinçer, Koltuğunu Çocuklara Bıraktı

Ana Manşet Aksaray’ın Kalbinde Yeni Bir Şehir İnşa Ediyoruz

Ana Manşet ATSO Üyeleri TÜYAP’ta Yapı Fuarına Katıldı

Ana Manşet Aksaray Ticaret Merkezine Kavuşuyor

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021