Türk İnternet Medya Birliği’nden Yasa Teklifine Tepki

Medya - 08.11.2022 - 18:04

Vergi Usul Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi 20 Ekim 2022 tarihinde TBMM’ye sunuldu. Bahsi geçen Teklifin 13. maddesinde 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun Ek 1. Maddesiyle istisnai bir durum olarak korunan “13. Madde Rejimi”  dahil edilerek kamu ihale ilanlarının süreli yayınlarda, internet sitelerinde  yayınlatılması uygulamasının kaldırılacağı düşünülmektedir. Böylece önemli bir gelir kalemi olan ilanlara ilişkin “devletin yerel medyayı destekleme” fikrinden vazgeçtiği biçiminde yorumlanabilecek mahiyetteki bu adım, her ne kadar kesinlik içermese bile yorum yoluyla bir muallaklık getirecek durumdadır.

Medyanın ve özellikle İnternet Medyasının hukuki zemini her geçen gün atılan yeni ve olumlu adımlarla güçlenirken, Basın İlan Kurumu yeni mevzuat çok önemli ve sektör tarafından takdir gören düzenlemeler yaparken, kazanımların ve iyileştirmelerin devam ettiği bir süreçte, kazanımları bir kalemde yok edebilecek olan Kamu İhale Kurumunun yapmayı düşündüğü ve tüm ihale ilanlarının EKAP üzerinden yapılmasını düzenleyen veya bu şekilde yorumlanabilecek düzenlemeye bir anlam veremediğimizi kamuoyu ile paylaşmak istedik.

İhale ilanları noktasında her kesimden medyanın mutabık kaldığı, memnun olduğu bu uygulamanın ortadan kalkmasına sebep olabilecek şekilde bir düzenleme yerine, medya ve özellikle yerel medya unsurları için can damarı olan ilanların kaldırılmasına olanak verebilecek olan bu düzenlemenin geri çekilmesini talep etmekteyiz. Yapılacak düzenlemenin medyaya verilecek ihale ilanlarını kesmemesi için TBMM başta olmak üzere ilgili kurumlarla görüşmeler başlattığımızı ve konunun sonuna kadar takipçisi olarak internet medyamızın hak kaybına uğramasına neden olabilecek uygulamaları takip ettiğimizi  kamuoyu ile paylaşmak isteriz.

Medya Öncelik can güvenliği

Medya Sahte Deterjan dolum depolarına baskın

Medya MSB’den Yunanistan’ın füze açıklamasına ve Karadeniz’deki saldırılara tepki

Medya Erdoğan: “Türkiye Yüzyılı’nı hep birlikte engelsiz hale getireceğiz”

Medya Bakan Yerlikaya: İstanbul ve Türkiye’de suç oranları azaldı

Medya Bakan Göktaş: “Kadınları güçlendirmeye devam edeceğiz”

Medya CHP’li Güneşhan’dan Bakan Tekin’e Halk Eğitim Merkezleri’ndeki usulsüzlüklere ilişkin soru önergesi

Medya Avrupalıların yarısı Trump’ı “kıtaya tehdit” olarak görüyor

Medya Merhum Cemal Öztürk için ilk vefa Doğankent’ten

Medya Güneybatı’da sağanak alarmı: 6 il için uyarı

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021