Yerel Haberler - 06.04.2026 - 0:00
ANKARA-BHA
Bakan Uraloğlu, savaşın başladığı günden bu yana Körfez’de bekleyen gemilere ilişkin son durumu kamuoyuyla paylaştı.
Bakan Uraloğlu, yaptığı açıklamada, bekleyişini sürdüren 3 Türk sahipli geminin Hürmüz Boğazı’nı sorunsuz şekilde geçerek bölgeden ayrıldığını belirtti. Yetkililerin süreci yakından takip ettiğini vurgulayan Uraloğlu, deniz trafiğinin güvenliği için gerekli koordinasyonun sürdüğünü ifade etti.
Açıklamada, söz konusu geçişlerin ardından Hürmüz Boğazı çevresinde bulunan Türk sahipli gemi sayısının 12’ye gerilediği bildirildi. Bölgede çıkış yapmak için sıra bekleyen gemi sayısının ise 8 olduğu kaydedildi. Bakanlık kaynakları, Türk bayraklı ve Türk sahipli gemilerin güvenli şekilde seyrine devam edebilmesi için ilgili kurumlarla iş birliği içinde gerekli tedbirlerin alınmaya devam edildiğini belirtti.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın, bölgede yaşanan gelişmeleri anlık olarak izlediği ve gemilerin güvenli geçişi için diplomatik ve teknik temasların sürdürüldüğü ifade edildi.
Yetkililer, denizcilik faaliyetlerinin aksamaması ve can güvenliğinin sağlanması adına tüm imkanların seferber edildiğini vurguladı.
Yerel Haberler Edirne gayrimenkul sektörüne yeni soluk: Selimia Gayrimenkul
Yerel Haberler Kars’ta Tarihi Mazlum Ağa Hamamı Turizme kazandırılıyor
Yerel Haberler Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Boyraz Kırıkkale’de ulaştırma vizyonunu anlattı
Yerel Haberler ASBÜ’de 2026-2027 akademik yılı açılış konferansı düzenlendi
Yerel Haberler Kars TSO Meclis Başkanlığına Zülküf Kop seçildi
Yerel Haberler AK Parti Mamak İlçe Başkanı Dalbastı’dan TİMBİR’e ziyaret
Yerel Haberler MHP Lideri Bahçeli’den Türk dünyası mesajı
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021