Türk gemileri Hürmüz Boğazı’ndan güvenle ayrıldı

Yerel Haberler - 06.04.2026 - 0:00

ANKARA-BHA

Bakan Uraloğlu, savaşın başladığı günden bu yana Körfez’de bekleyen gemilere ilişkin son durumu kamuoyuyla paylaştı.

Bakan Uraloğlu, yaptığı açıklamada, bekleyişini sürdüren 3 Türk sahipli geminin Hürmüz Boğazı’nı sorunsuz şekilde geçerek bölgeden ayrıldığını belirtti. Yetkililerin süreci yakından takip ettiğini vurgulayan Uraloğlu, deniz trafiğinin güvenliği için gerekli koordinasyonun sürdüğünü ifade etti.

Hürmüz .evresindeki Türk gemisi sayısı azaldı

Açıklamada, söz konusu geçişlerin ardından Hürmüz Boğazı çevresinde bulunan Türk sahipli gemi sayısının 12’ye gerilediği bildirildi. Bölgede çıkış yapmak için sıra bekleyen gemi sayısının ise 8 olduğu kaydedildi. Bakanlık kaynakları, Türk bayraklı ve Türk sahipli gemilerin güvenli şekilde seyrine devam edebilmesi için ilgili kurumlarla iş birliği içinde gerekli tedbirlerin alınmaya devam edildiğini belirtti. 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın, bölgede yaşanan gelişmeleri anlık olarak izlediği ve gemilerin güvenli geçişi için diplomatik ve teknik temasların sürdürüldüğü ifade edildi.

Yetkililer, denizcilik faaliyetlerinin aksamaması ve can güvenliğinin sağlanması adına tüm imkanların seferber edildiğini vurguladı.

Yerel Haberler ATO’nun girişimiyle müteahhitlerin SGK asgari işçilik sorunu çözüldü

Yerel Haberler Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan ‘Yapay Et’ Açıklaması

Yerel Haberler Bursa’da uyuşturucu operasyonu: 2 kilo metamfetamin yakalandı

Yerel Haberler Fenerbahçe başkan adayı Aziz Yıldırım’ın yönetim listesi netleşti

Yerel Haberler Tek Tuşla İhbar Dönemi Başladı

Yerel Haberler Meteoroloji’den hafta sonuna yurtta sağanak alarmı

Yerel Haberler ÖSYM duyurdu: e-TEP, DUS ve STS Diş Hekimliği sonuçları erişime açıldı

Yerel Haberler Enes Çelik’ten Taraftarı Heyecanlandıran Transfer Açıklaması

Yerel Haberler Resmi Gazete’de yayımlandı: Bilgi Üniversitesi’nin izni kaldırıldı

Yerel Haberler CHP, “mutlak butlan” kararını YSK’ya taşıdı

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021