TÜBİTAK Başkanını Ziyarette TEKNOPARK ve Destekler Görüşüldü

Ana Manşet - 12.10.2023 - 19:54

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Alpay Arıbaş, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal’ı ziyaret etti. Ziyarette ASÜ Teknopark ve farklı proje desteklerine ilişkin istişarelerde bulunuldu.

Aksaray’ın ve ASÜ’nün farklı alanlarda önemli birikimlere sahip olduğunu, gerek sanayi gerek üretim gerekse Ar-Ge konularında bu potansiyeli en verimli şekilde değerlendirmek amacında olduklarını söyleyen Rektör Alpay Arıbaş, göreve geldikleri günden itibaren bu hususta ciddi adımlar attıklarını belirtti. Toplumsal karşılığı yüksek işlerin ortaya çıkması için üniversite-şehir-sanayi ilişkisinin yeni bir boyut kazanması gerekliliğine dikkat çeken ASÜ Rektörü, “Üniversite olarak üzerimize düşen tüm vazifeleri büyük bir şevkle yapmaya devam ediyoruz. İnşallah ASÜ Teknoparkın aktif hale gelmesiyle hedeflerimize bir adım daha yaklaşmış olacağız” dedi. Ziyarette, Araştırma Destek Programları Başkanlığı (ARDEB) ile Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı (TEYDEB) desteklerine ilişkin de görüş alışverişlerinde bulunuldu. Rektör Arıbaş, bilimsel ve teknolojik bilginin ürüne ve sisteme dönüştürülmesi süreçlerinin daha iyi anlaşılabilmesi için ilerleyen zamanlarda geniş katılımlı bilgilendirme toplantılarının yapılacağını aktardı.

Ziyarette Rektör Alpay Arıbaş’a, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yavuz Selim Çakmak, ASÜ Spor ve Sağlık Alanında İhtisaslaşma Koordinatörü Prof. Dr. İsmail Bayraklı ve ASÜ Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinatörü Doç. Dr. Hüseyin Erdal eşlik etti.

Ana Manşet Bilim Merkezi ile Üniversiteden “Siber Dayanışma” semineri

Ana Manşet Diyanet İşleri Başkanı Arpaguş, memleketi Amasya’da temaslarda bulundu

Ana Manşet Galatasaray ile Samsunspor ligde 65. kez karşılaşacak

Ana Manşet Hizmetin gücü filoya yansıyor

Ana Manşet Bakan Memişoğlu: Filomuza 856 yeni acil sağlık ambulansı katmış olacağız

Ana Manşet ABB’de memurlar için sds sözleşmesi yeniden imzalandı

Ana Manşet Bakan Bolat: 2030’da 500 milyar dolar ihracata ulaşmak elimizde

Ana Manşet Bakan Tunç’tan “Futbolda bahis” soruşturmasına ilişkin açıklama

Ana Manşet Türkiye’nin ilk yapay zekâ destekli gazetecilik eğitim platformu tanıtıldı

Ana Manşet Bodrum’da sağanak: Rögarlar taştı, caddeler göle döndü

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021