Yerel Haberler - 23.03.2026 - 0:00
ANKARA-BHA
Trump, açıklamasında bu ültimatomun “çok iyi sonuçlanacağını” savundu ve bu durumun “İran’ın tamamen yok edilmesine” yol açabileceğini iddia etti.
Trump, Hürmüz Boğazı’nın yeniden açılmasına destek vermeyen NATO müttefiklerini de hedef aldı. Başkan, söz konusu ülkelerin “hiçbir şey yapmadığını” öne sürerek tepkisini dile getirdi. NATO Genel Sekreteri Mark Rutte ise müttefiklerin tereddütleri konusunda Trump’tan anlayış talep etmişti.
ABD ve İsrail, Tahran ile Washington arasında devam eden müzakereler sırasında 28 Şubat’ta İran’a yönelik askeri operasyon başlattı. İran da İsrail’in yanı sıra ABD üslerinin bulunduğu Katar, Birleşik Arap Emirlikleri ve Bahreyn’deki belirli hedeflere saldırılarla karşılık verdi. Bu süreçte İran lideri Ali Hamaney’in yanı sıra çok sayıda üst düzey yetkili hayatını kaybetti.
Trump, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, “Eğer İran 48 saat içinde Hürmüz Boğazı’nı tehdit olmaksızın tamamen açmazsa, ABD en büyük santrallerden başlayarak elektrik altyapısını vuracak ve yerle bir edecektir.” ifadelerini kullanmıştı.
Yerel Haberler Dündar Ziya Gültekin son yolculuğuna uğurlandı
Yerel Haberler 131 ilaç daha geri ödeme kapsamına alındı
Yerel Haberler İstanbul’daki selde can kaybı 4’e yükseldi
Yerel Haberler Üniversite öğrencilerinden kan bağışı dayanışması
Yerel Haberler Ordu’nun camilerinde temizlik mesaisi
Yerel Haberler 22 ilde DEAŞ operasyonu: 59 şüpheli yakalandı
Yerel Haberler Bornova’da fırın ve kaldırım işgallerine denetim
Yerel Haberler Bornova’da 3. Yaş Üniversitesi yeni döneme başladı
Yerel Haberler Bornova’da çocuklar 50 zeytin fidanı dikti
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021