Yerel Haberler - 04.12.2025 - 6:25
DÜNYA-BHA
Beyaz Saray’da basın toplantısı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan Trump, Gazze’de ateşkesin sürdüğünü belirtti. “İkinci aşama ne zaman devreye girecek?” sorusuna, “Süreç ilerliyor, çok yakında gerçekleşecek” yanıtını verdi.
Trump, Gazze ve Orta Doğu’da barış sürecine 59 ülkenin destek verdiğini ifade ederek bunun önemli bir uluslararası dayanışma olduğunu söyledi. Ancak bölgede patlayan bir bombanın “yaralılara ve bazı kişilerin ölümüne” neden olduğunu belirterek detay vermedi.
İsrail’in ABD desteğiyle 8 Ekim 2023’te başlattığı geniş çaplı saldırılarda bugüne kadar 70 binden fazla Filistinli hayatını kaybetti. Çoğunluğu kadın ve çocuklardan oluşan yaklaşık 171 bin kişi yaralandı.
10 Ekim’de yürürlüğe giren ateşkes anlaşmasına rağmen İsrail’in saldırıları sürerken, çatışmaların durması yönündeki beklentiler karşılanmadı. Ateşkesin ihlalleri sonucu her gün yeni can kayıpları yaşanıyor.
Gazze’de yaklaşık 2,4 milyon kişinin yaşadığı bölgede İsrail’in uyguladığı kuşatma nedeniyle gıda ve ilaç girişinin büyük ölçüde engellenmesi, insani krizi daha da derinleştiriyor.
Yerel Haberler Öncelik can güvenliği
Yerel Haberler Sahte Deterjan dolum depolarına baskın
Yerel Haberler Bakan Yerlikaya: İstanbul ve Türkiye’de suç oranları azaldı
Yerel Haberler Bakan Göktaş: “Kadınları güçlendirmeye devam edeceğiz”
Yerel Haberler CHP’li Güneşhan’dan Bakan Tekin’e Halk Eğitim Merkezleri’ndeki usulsüzlüklere ilişkin soru önergesi
Yerel Haberler Avrupalıların yarısı Trump’ı “kıtaya tehdit” olarak görüyor
Yerel Haberler Merhum Cemal Öztürk için ilk vefa Doğankent’ten
Yerel Haberler Güneybatı’da sağanak alarmı: 6 il için uyarı
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021