Trafikte bisiklet güvenliğine acil çağrı

Yerel Haberler - 19.09.2025 - 3:40

TÜİK 2024 verilerine göre, bisikletli trafik kazalarında 26 kişi kaza yerinde, 77 kişi ise kaza sonrası 30 gün içinde olmak üzere toplam 103 kişi hayatını kaybetti. Ekonomik koşullar, çevre duyarlılığı, spor faaliyetleri ve kent içi trafik sıkışıklığı nedeniyle bisiklet kullanımı artarken, yetersiz altyapı, eğitim eksikliği ve kurallara uyumsuzluk bisikletlilerin güvenliğini tehdit ederken, Türkiye Bisiklet Federasyonu, karayolları mevzuatında bisikletin motorsuz taşıt olarak sağ şeridi kullanma hakkı olduğunu hatırlattı.

HEDEF: SIFIR CAN KAYBI

Tehlikeli yakın geçişler, kör nokta çarpmaları, “kapı açma” vakaları ve yüksek hız ihlalleri nedeniyle bisikletliler genellikle emniyet şeridini tercih etmek zorunda kaldığına vurgu yapan federasyon, bu durumun ağır kazalara yol açtığını söyledi.

Gençlik ve Spor, İçişleri, Ulaştırma, Milli Eğitim ve Adalet Bakanlıkları ile yerel yönetimler ve sivil toplumla koordineli bir eylem planı yürüttüklerini belirten açıklamada, “Amaç, güvenli, erişilebilir ve kesintisiz bir bisiklet ulaşım ağı kurarak “sıfır can kaybı” vizyonuna yaklaşmak ve trafikte saygı kültürünü güçlendirmek” denilerek bisikletlilerin güvenliği için acil ve koordineli adımlar atılması gerektiğinin altı çizildi.

Yerel Haberler Öğrencilerden “Safahat İzinde Değerler Arayışı”

Yerel Haberler Bakan Fidan’dan yoğun diplomasi mesaisi: Kritik görüşmeler peş peşe

Yerel Haberler Altın fiyatları yükselişte: Gram 6 bin 389 lira

Yerel Haberler Malatya sanayi sitesindeki esnaf yetkililere seslendi

Yerel Haberler Hafta sonu Türkiye genelinde bulutlu ve yağışlı hava etkili olacak

Yerel Haberler Aydın’da göçmen kaçakçılığı operasyonu: 101 düzensiz göçmen yakalandı

Yerel Haberler Antalya’da havacılığın kalbi bu lisede atıyor

Yerel Haberler Yasa dışı bahise 4 ilde operasyon: 28 gözaltı

Yerel Haberler Hande Erçel uyuşturucu soruşturmasında gözaltına alındı

Yerel Haberler Gazeteci Çiğdem Toker ‘Yap-İşlet-Devret Projeleri’ başlıklı söyleşisi gerçekleştirdi

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021