Yerel Haberler - 14.05.2026 - 0:00
ANKARA-BHA
Bordo-mavililer, finalde Tümosan Konyaspor ile karşı karşıya gelecek.
Karşılaşmanın ilk yarısında iki ekip de yakaladığı fırsatları değerlendiremedi. Trabzonspor, özellikle Muçi ve Onuachu ile etkili olmaya çalışırken, ev sahibi ekip savunmada dirençli bir görüntü sergiledi.
Dakikalar 62’yi gösterdiğinde Natura Dünyası Gençlerbirliği aradığı golü buldu. Sol kanattan gelişen atakta ceza sahasına giren 17 yaşındaki Erk Arda Aslan, uzak köşeye yaptığı şık vuruşla topu ağlara gönderdi. Genç oyuncu böylece A takım kariyerindeki ilk golünü kaydetti ve takımını 1-0 öne geçirdi.
Golden sonra baskısını artıran Trabzonspor, 72. dakikada Muçi’nin kullandığı serbest vuruşta direkten dönen top ile gole çok yaklaştı.
Bordo-mavililer aradığı eşitlik golünü 78. dakikada buldu. Muçi’nin kullandığı kornerde Arda Çağan Çelik’in ters kafa vuruşunda top kendi ağlarına gitti ve skor 1-1’e geldi. Karşılaşmanın son bölümünde baskısını sürdüren Karadeniz temsilcisi, 90+2. dakikada galibiyet golünü buldu. Ceza sahası sol çaprazında topla buluşan Ernest Muçi, uzak köşeye yaptığı sert vuruşla takımını finale taşıyan isim oldu.
Bu sonucun ardından Trabzonspor, Ziraat Türkiye Kupası finalinde Tümosan Konyaspor’un rakibi oldu. Final karşılaşması, 22 Mayıs Cuma günü saat 20.45’te Corendon Airlines Park Antalya Stadı’nda oynanacak.
Yerel Haberler Termal’in UNESCO süreci belediye ile birlikte devam edecek
Yerel Haberler Bilim insanlarından Dünya Kupası için sıcaklık alarmı
Yerel Haberler Başkan Güler’den deniz turizmine yeni hamle
Yerel Haberler KVKK’dan VERBİS kaydı için süre uzatımı
Yerel Haberler Ankara’da korsan otoparkçılara operasyon: 32 gözaltı
Yerel Haberler AFAD’dan Samsun’daki sel için 50 milyon liralık destek
Yerel Haberler Trabzonspor’da Ernest Muçi rüzgarı: Kariyer sezonunu yaşıyor
Yerel Haberler Küresel krizler sonrası altında son durum
Yerel Haberler Şanlıurfa’da ”İyilik Çarşısı” hizmete açıldı
Yerel Haberler Bakan Çiftçi Erzurum’a geldi, havalimanı adeta doldu taştı
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021