TMO, 2025 sezonu mısır alım fiyatını açıkladı

Yerel Haberler - 15.08.2025 - 13:09

ANKARA – BHA

Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Türkiye genelinde mısır hasadı ağustos ayı başında Adana ve Hatay’da sınırlı bölgelerde başladı. Ülke genelinde hasat oranı şu an yaklaşık yüzde 5 seviyesinde bulunuyor.

Piyasa ve hasat sürecinin yakından izlendiği belirtilen açıklamada, gelinen noktada TMO’nun fiyat açıklamasının uygun görüldüğü ifade edildi.

Bakanlık, önceki yıllarda uygulanan mazot ve gübre desteğinin, yeni destekleme modelinde “temel destek” ve “planlı üretim desteği” şeklinde verileceğini duyurdu. Ayrıca, yerli sertifikalı tohum kullanan üreticilere “üretim geliştirme desteği” sağlanacağı bildirildi.

Açıklamaya göre, belirlenen alım fiyatına ek olarak üreticilere temel destek, planlı üretim desteği, yerli sertifikalı tohum kullanımı ve katı organik gübre desteği dahil olmak üzere, ortalama verim esas alınarak ton başına 668 lira destek ödemesi yapılacak. Böylece, desteklerle birlikte üreticilerin eline ton başına toplam 11 bin 968 lira geçecek.

TMO, ürün bedeli ödemelerinin, ürün tesliminden sonra 30 gün içinde üreticilerin banka hesaplarına aktarılacağını da açıkladı.

Yerel Haberler Altın fiyatlarında güncel durum

Yerel Haberler A Milli Takım, Dünya Kupası bileti için final maçına çıkacak

Yerel Haberler Bakan Gürlek: Hafızlık eğitimi tamamlayan 25 kişiye icazet belgesi verildi

Yerel Haberler THY yaz sezonuna yoğun başladı

Yerel Haberler Aksaray’da mart ayı denetimlerinde yüzlerce işletme kontrol edildi

Yerel Haberler Aksaray Belediyesi’nden Biyolojik Mücadeleyle Haşerelere Erken Müdahale

Yerel Haberler Tahkim Kurulu’ndan cezalara onay: Galatasaray’a 1,4 milyon lira

Yerel Haberler Bursa’da bir evden 4 kamyon dolusu çöp çıkarıldı

Yerel Haberler İnönü Üniversitesi’nden Malatya Teknokent’e yeni hizmet binası

Yerel Haberler AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yayman’dan ArtAnkara 12. Uluslararası Çağdaş Sanat Fuarını ziyaret etti

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021