Yerel Haberler - 04.09.2026 - 12:24
ZONGULDAK – BHA
TİMBİR Genel Başkan Yardımcısı Muammer Baloğlu, Pusula Gazetesi İmtiyaz Sahibi Ali Rıza Tığ’a yönelik saldırıya ilişkin açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
“BASIN ÖZGÜRLÜĞÜNE YÖNELİK SALDIRIYI KINIYORUZ
Zonguldak’ta yayın hayatını sürdüren Pusula Gazetesi’nin İmtiyaz Sahibi Sayın Ali Rıza Tığ’a yönelik gerçekleştirilen saldırıyı büyük bir üzüntü ve endişeyle öğrendik.
Gazeteciler, toplumun doğru ve güvenilir bilgiye ulaşması adına önemli bir kamu görevini yerine getirmektedir. Gazetecilere yönelik her türlü tehdit, baskı ve şiddet; yalnızca bir kişiyi değil, aynı zamanda basın özgürlüğünü, ifade hürriyetini ve demokratik toplum düzenini hedef almaktadır.
Gazetecilerin görevlerini özgür ve güvenli bir ortamda yapabilmeleri, demokrasimizin temel unsurlarından biridir. Hiçbir gerekçe, gazetecilere yönelik şiddeti haklı gösteremez.
Bu vesileyle Sayın Ali Rıza Tığ’a geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, saldırıyı gerçekleştirenleri en güçlü şekilde kınıyoruz. Olayın tüm yönleriyle aydınlatılmasını ve sorumluların hukuk önünde hesap vermesini temenni ediyoruz.
Türkiye İnternet Medya Birliği (TİMBİR) olarak basın mensuplarının yanında olduğumuzu bir kez daha ifade ediyor, Sayın Ali Rıza Tığ’a ve Pusula Gazetesi ailesine geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.”
Yerel Haberler Ankara Nallıhan’da 4 günlük festival başladı
Yerel Haberler Bakan Bak: Milli sporcularımızla gurur duyuyoruz
Yerel Haberler ABB’den sertifikalı “Hasta ve Yaşlı Bakıcı Eğitimi” programı
Yerel Haberler Malatya’da ulaşımı rahatlatacak iki yeni köprü
Yerel Haberler MEB’den Türkçe için yeni bilgi ağı
Yerel Haberler 31 avukat hakkında gözaltı kararı: 39 hukuk bürosunda arama
Yerel Haberler Sivas Kongresi 107 yaşında
Yerel Haberler Başkan Güler’den Ordu’ya kış turizminde müjde
Yerel Haberler Gram, çeyrek ve Cumhuriyet altınında güncel fiyatlar ne?
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021