Yerel Haberler - 27.12.2025 - 10:45
ANKARA-BHA
Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, alışveriş merkezi (AVM), market ve gıda ürünlerine yönelik denetimler ülke genelinde sürdürülüyor. Bu kapsamda Ankara Ticaret İl Müdürlüğü ekipleri, başkentte bir AVM’de faaliyet gösteren markette denetim gerçekleştirdi.
Denetimlerde temel gıda ve ihtiyaç maddelerinin etiketleri incelenirken, etiket ile kasa fiyatları arasındaki uyumsuzluklara yönelik kontroller yapıldı.
Ankara Ticaret İl Müdürü Elif Tan, denetimlere ilişkin yaptığı değerlendirmede, 81 ilde fahiş fiyat denetimlerinin yoğun şekilde devam ettiğini belirtti. Denetimler kapsamında ürünlerin geriye dönük 3 aylık faturalarının talep edildiğini aktaran Tan, tespit edilen aykırılıklar sonrası idari yaptırımların Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulunca uygulandığını söyledi.
Tan, denetimlerde özellikle temel gıda ve ihtiyaç ürünlerine odaklanıldığını vurgulayarak, “Asgari ücretin açıklanmasının ardından bu artışı gerekçe göstererek haksız ve ölçüsüz fiyat artışlarının önüne geçmek amacıyla denetimlerimizi sürdürüyoruz. Ayrıca yaklaşan yeni yıl dolayısıyla kuru yemiş ve atıştırmalık reyonlarında da yoğun kontroller yapılıyor.” ifadelerini kullandı.
Ankara’da 6 ilçede eş zamanlı denetim gerçekleştirildiğini kaydeden Tan, Bakanlık talimatları doğrultusunda asgari ücret artışının fahiş fiyatlara yol açmaması için denetimlerin kararlılıkla sürdürüleceğini bildirdi.
Yerel Haberler Avrupa yaz saatine geçiyor: Saatler bu pazar ileri alınacak
Yerel Haberler Trump’tan İran’a sert uyarı: “Sonuç çok iyi olacak”
Yerel Haberler Kars’ta Nevruz Bayramı coşkusu: Tüm vatandaşlar davetli
Yerel Haberler Malatya’da Genç Girişimcilik Akademisi başlıyor
Yerel Haberler Başkan Gülpınar: “Tüm imkânlarımızı seferber ettik”
Yerel Haberler Başkentliler mesire alanlarında bayramın tadını çıkardı
Yerel Haberler Aksaray Belediyesinde bayramlaşma
Yerel Haberler Galatasaray’dan açıklama: Victor Osimhen ameliyat oldu
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021