Yerel Haberler - 21.05.2026 - 0:00
ANKARA-BHA
Yeni düzenlemeye göre kulüpler, A Takım Listesi’nde en fazla 14 yabancı futbolcu bulundurabilecek.
TFF’nin duyurusuna göre, bu oyuncuların 10’u için yaş kriteri aranmayacak. Ancak kadroda yer alacak en az 4 yabancı futbolcunun 1 Ocak 2003 veya sonrasında doğmuş olması zorunlu olacak.
Yeni talimata göre Süper Lig kulüpleri, A Takım Listesi’ne en fazla 14 yabancı oyuncu yazabilecek. Kulüpler isterlerse bu kontenjanın tamamını kullanmayabilecek ve boş kalan haklar yerli oyuncu sayısını artırmaya engel oluşturmayacak. TFF ayrıca, önceki sezonlarda sözleşme imzalayan ve halen kontratı devam eden 2002 doğumlu yabancı futbolcular için geçiş maddesi uygulayacağını duyurdu. Buna göre söz konusu futbolcular, 2026-2027 sezonunda da genç oyuncu kriteri kapsamında listeye yazılabilecek.
Federasyon, 2003 doğumlu yabancı futbolcularla bir sezondan uzun süreli sözleşme imzalanması halinde bu oyuncuların iki sezon boyunca genç oyuncu kriteri kapsamında değerlendirileceğini açıkladı.
TFF’nin talimatına göre, 14’ten fazla yabancı futbolcuyla sözleşmesi bulunan kulüpler, A Takım Listesi’ne yazılmayan oyuncuları resmi müsabakalarda oynatamayacak.
Açıklamada ayrıca Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan ve Türkmenistan vatandaşı olarak daha önce listeye yazılan bir futbolcu ile Türk vatandaşlığı veya mavi kart sahibi bir futbolcunun, mevcut sözleşmeleri boyunca müktesep hak kapsamında değerlendirileceği belirtildi. Bu futbolcuların sözleşmelerinin sona ermesinin ardından yapılacak yeni sözleşmeler ise yabancı oyuncu statüsünde sayılacak.
TFF, 1 Ocak 2006 ve sonrasında doğan, Türkiye A Milli Takımı’nda oynama uygunluğu bulunan profesyonel futbolcular için de yeni bir kolaylık getirdi.
Buna göre kulüpler, bu oyuncuları A Takım Listesi’ne yazma zorunluluğu olmadan resmi maçlarda oynatabilecek.
Yerel Haberler Beypazarı Müftüsü Mehmet Süsün: Kurban bayramı sonrasında ilk Umre kafilesini yarın gönderiyoruz
Yerel Haberler Karslı sporcu İbrahim Müçük Türkiye Şampiyonu oldu
Yerel Haberler Eğitimin geleceği ve kalite vizyonu zirvesi Şanlıurfa’da
Yerel Haberler Gazze’de can kaybı artıyor: Son bilanço 73 bin 58
Yerel Haberler Sabah Gazetesi Ankara temsilcisi Okan Müderrisoğlu’nun gazi babası Cemil Müderrisoğlu vefat etti
Yerel Haberler Edirne’de 665. Kırkpınar coşkusu görkemli açılışla başladı
Yerel Haberler Kars’ta ekmek fiyatlarına zam: Yeni tarife 15 lira oldu
Yerel Haberler AKK’ya İz Bırakanların Konuğu Leyla Gencer oldu
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021