Yerel Haberler - 07.03.2026 - 0:00
ANKARA – BHA
Türkiye’de faaliyet gösteren tenis kulüpleri arasında dayanışmayı artırmak ve ortak hareket kültürünü güçlendirmek amacıyla kurulan Tenis Kulüpleri Derneği, Bursa’da gerçekleştirilen toplantının ardından Ankara’da bir dizi önemli ziyaret gerçekleştirdi.
Bursa’daki toplantıda 58 kulübün katılımıyla başlayan birlikteliğin kısa sürede büyüyerek 65 kulübe ulaştığı belirtildi. Dernek temsilcileri, Ankara’daki temaslarında bu 65 kulübün selamlarını ileterek spor ve kamu dünyasından önemli isimlerle bir araya geldi.
Ziyaretler kapsamında Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Şafak Müderrisgil, Gençlik ve Spor Bakanlığı Yatırım İşletmeler Genel Müdürü Süleyman Şahin, Kültür ve Turizm Bakanlığı Bakan Yardımcısı Batuhan Mumcu, İçişleri Bakanlığı Bakan Yardımcısı Bülent Turan ve Gençlik ve Spor Bakanlığı Bakan Yardımcısı Hamza Yerlikaya ile görüşmeler yapıldı.
Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Şafak Müderrisgil ile yapılan görüşmede, tenis kulüplerinin sahadaki bilgi ve deneyimlerinin federasyonun karar alma süreçlerine katkı sağlayabileceği ifade edildi. Kulüplerin sahadan gelen gerçekçi raporlar ve önerilerle federasyonla iletişim halinde olmasının önemine dikkat çekildi.
Görüşmede ayrıca kulüpler tarafından hazırlanacak tavsiye kararlarının yazılı şekilde federasyona iletilmesi, uygulama sürecinde ise tasarruf yetkisinin tamamen federasyonda olması prensibi üzerinde mutabakata varıldı. Müderrisgil, bu yaklaşımı olumlu karşıladığını belirterek iletişimin güçlenmesinin tenis sporunun gelişimine katkı sağlayacağını dile getirdi.
Dernek heyeti, sivil toplum kuruluşlarının bağlı olduğu kurum olması nedeniyle İçişleri Bakanlığı’na da nezaket ziyaretinde bulundu. İçişleri Bakan Yardımcısı Bülent Turan heyeti kabul ederken görüşmeye Dernekler Genel Müdürlüğü de davet edildi. Toplantıda dernek faaliyetleri ve sivil toplum çalışmaları üzerine değerlendirmeler yapıldı ve derneğin çalışmalarında başarılar dilendi.
Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Batuhan Mumcu ile gerçekleştirilen görüşmede ise tenis kulüpleriyle birlikte hayata geçirilmesi planlanan ulusal ve uluslararası spor turizmi projeleri hakkında bilgi verildi. Görüşmede Türkiye’nin spor turizmi potansiyelini artırabilecek organizasyonlar konusunda iş birliği imkanları değerlendirildi.
Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Hamza Yerlikaya ile yapılan görüşmede de derneğin kuruluş amacı, federasyonla geliştirilen ortak çalışma prensipleri ve planlanan projeler paylaşıldı. Yerlikaya, spor alanında faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarının önemine dikkat çekerek, Türkiye’ye uluslararası başarılar kazandıracak projelere her zaman destek vereceklerini ifade etti ve derneğe başarı dileklerini iletti.
Gerçekleştirilen tüm ziyaretlerde 65 tenis kulübünün ortak selamı ve desteğiyle hareket edildiği vurgulandı. Tenis Kulüpleri Derneği’nin önümüzdeki süreçte kulüp sayısını daha da artırarak tenis camiasında birlik ve dayanışmayı güçlendirmeyi hedeflediği ifade edildi.
Dernek yönetimi ayrıca bu oluşuma destek veren ve birlikte hareket eden tüm kulüplere teşekkür ederek tenis sporunun gelişimi için ortak akıl ve iş birliği çerçevesinde çalışmaların sürdürüleceğini bildirdi.
Yerel Haberler 22 ilde dolandırıcılık operasyonu: 247 tutuklama
Yerel Haberler Meteoroloji’den 6 il için sarı kodlu kar uyarısı
Yerel Haberler Trump’tan İran’a “çok sert vuracağız” mesajı
Yerel Haberler Standart dışı plakalara 1 Nisan’a kadar ceza kesilmeyecek
Yerel Haberler Ankara’da sosyal medya operasyonu: 26 gözaltı
Yerel Haberler Marmaris’te deniz suyu 5 metre çekildi
Yerel Haberler İŞKUR ile 123 bin genç iş hayatına katıldı
Yerel Haberler 11 ilde suç örgütlerine operasyon: 61 şüpheli yakalandı
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021