Yerel Haberler - 14.01.2026 - 6:56
ANKARA – BHA
Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından bankalara iletilen yazıda, temassız ödemelerde şifresiz işlem limitinin son olarak 1 Temmuz 2024’te 1.500 liraya çıkarıldığı, aradan geçen 1,5 yılın ardından yeniden güncellendiği belirtildi.
Buna göre, şifresiz işlem limiti 15 Ocak itibarıyla 2 bin 500 lira olarak uygulanacak.
Temassız ödemelerde şifresiz işlem limiti birçok ülkede farklı tutarlarda uygulanıyor. Uluslararası örneklere bakıldığında, İngiltere’de bu limit 100 sterlin olarak belirlenirken; Fransa, İtalya, İspanya, Portekiz, Yunanistan ve Almanya’da ise 50 euro seviyesinde bulunuyor.
ABD’de ise temassız ödemelerde şifresiz işlem limiti için ortak bir standart uygulanmıyor ve bu tutar bankalar tarafından ayrı ayrı belirleniyor.
Yerel Haberler Etimesgut Belediyesi soruşturmasında 7 kişi tutuklandı
Yerel Haberler 11. Türk Dünyası Belgesel Film Festivali’nin Ödüllü Filmleri Niğde’de izleyiciyle buluştu
Yerel Haberler Isparta’ya mevsimin ilk karı yağdı
Yerel Haberler Bilal Erdoğan’dan Isparta belediyesi’ne ziyaret
Yerel Haberler Dünya Gıda Günü’nde Kasapoğlu’ndan gıda güvenliği mesajı
Yerel Haberler Gece müzeciliğinde ziyaretçi sayısı 1,3 milyonu aştı
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021