Tekirdağ’da yağış olmazsa planlı su kesintileri gündemde

Yerel Haberler - 21.11.2025 - 12:51

TEKİRDAĞ – BHA

Şişmanlar, uzun süredir beklenen yağışların gelmemesi nedeniyle Tekirdağ’daki su kaynaklarında ciddi düşüş yaşandığını vurgulayarak, “Tekirdağ merkezin su ihtiyacını karşılayan Naip Barajı ve Yazır Göleti’nde su seviyeleri ölü hacmin altına indi. DSİ’den aldığımız verilere göre Naip Barajı’nda yaklaşık 20 günlük su kaldı. Barajda şu anda 350 bin metreküp civarında su bulunuyor. Yazır Göleti’nde ise su alma yapısının altına düştüğümüz belirlendi.” dedi.

Bu yıl açılan 23 su kuyusundan 5’inin kullanıma alındığını hatırlatan Şişmanlar, barajdaki suyun ömrünü uzatmak için yeraltı sularından şebekeye takviye yapıldığını belirtti. Şişmanlar, “Eğer yağışlar olmazsa ve yüzey suyu alamazsak şehirde planlı su kesintileri uygulamak zorunda kalacağız. Bu, şu koşullarda kaçınılmaz görünüyor. Bu sürecin kısa sürmesi için diğer su kaynaklarımızı artırmaya ve iletim hatlarını yenilemeye yönelik projelerimizi hızla tamamlıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Su Tasarrufu İçin Çağrı

Şişmanlar, kentte su kullanımında herkesin hassas davranması gerektiğini vurgulayarak tasarruf çağrısı yaptı. Ayrıca, Tekirdağ’ın gelecekte su sorunu yaşamaması için Çokal Barajı’ndan kente su getirilmesine yönelik projeler üzerinde çalıştıklarını belirtti.

“DSİ’nin verdiği bilgiye göre Çokal Barajı’nda yaklaşık 100 milyon metreküpün üzerinde su bulunuyor ve doluluk oranı yüzde 53. Bu suyun Tekirdağ’a aktarılması için proje başlattık ancak bu uzun vadeli bir çalışma olacak. Yaklaşık 1,5 yıl içinde 1,5–2 milyar liralık yatırımla bu suyu şehre kazandırmayı hedefliyoruz. Böylece önümüzdeki yıllarda benzer sorunların önüne geçmeyi amaçlıyoruz.” diye konuştu.

Yerel Haberler Türkiye ve Suudi Arabistan’dan ticareti hızlandıracak iş birliği

Yerel Haberler Van-Mersin Kardeşlik Köprüsü Van TSO tarafından kuruldu

Yerel Haberler Türkiye’yi kavuran sıcak hava dalgası etkisini sürdürüyor

Yerel Haberler TİMBİR Genel Kurulu’nda Yeni Dönem Heyecanı

Yerel Haberler Yenilenmiş teknolojik ürünlerde tüketiciye yeni güvenceler

Yerel Haberler UDSP yabancı dil sınavı soru ve cevapları erişime açıldı

Yerel Haberler Kars merkezli ‘Evde paketleme işi’ vaadiyle vatandaşları dolandırdılar

Yerel Haberler Kars İl Özel İdaresi’nde kilit parke taşı üretimi aralıksız sürüyor

Yerel Haberler Kaymakam Aslantatar, öğrencilerin karne sevincine ortak oldu

Yerel Haberler DMM’den sahte belge uyarısı: NATO Zirvesi iddiaları yalanlandı

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021