Yerel Haberler - 20.04.2026 - 0:00
TEKİRDAĞ-BHA
Sahilde oluşan renk değişimi vatandaşların dikkatini çekerken, uzmanlar olayın mevsimsel nedenlerden kaynaklandığını ve endişe edilecek bir durum olmadığını belirtti.
Tekirdağ kıyılarında deniz suyunun yer yer turuncu ve kahverengi tonlara bürünmesi sahil boyunca gözle görülür şekilde fark edildi. Özellikle kıyıya yakın alanlarda yoğunlaşan renk değişimi, bölgeyi ziyaret eden vatandaşlarda kısa süreli tedirginliğe neden oldu. Yetkililer ve uzmanlar, söz konusu durumun planktonların aşırı çoğalması sonucu meydana gelen alg patlaması olduğunu ifade etti.
Bölge sakinlerinden Orhan Çebi, benzer renk değişimlerinin geçmiş yıllarda da görüldüğünü belirterek, olayın mevsimsel bir doğa olayı olduğunu söyledi. Uzmanlar da sıcaklık artışı, güneş ışığı ve deniz koşullarının etkisiyle planktonların hızla çoğalabildiğini vurguladı. Yetkililer, mevcut durumun deniz canlıları ve insan sağlığı açısından olumsuz bir risk oluşturmadığını, sürecin doğal döngü içerisinde kısa sürede normale döneceğini bildirdi.
Yerel Haberler Sivas TSO seçimlerinde MÜSİAD Sivas üyelerinden 17 aday
Yerel Haberler Cüneyd Altıparmak yazdı: Çocuklar için sosyal medyada yeni dönem, sigara satışında kimlik doğrulaması ve güvenli internet medyası
Yerel Haberler Giresun şehir içinde bakım onarım çalışmalarına devam
Yerel Haberler Ordu Ünye’nin tarihi mirası yeniden hayat buluyor
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021