TED ve UNFPA’dan gençlerin güçlendirilmesine yönelik kapsamlı iş birliği

Yerel Haberler - 10.12.2025 - 12:46

ANKARA – BHA

Protokol kapsamında gençlerin iyi olma hali, güvenliği ve katılımını güçlendirmeye yönelik çeşitli programlar hayata geçirilecek. Ergen sağlığını desteklemek amacıyla gençlerde beden farkındalığı, sağlıklı ilişki kurma becerisi ve güvenli davranış geliştirmeyi hedefleyen eğitimler, projeler ve bilgilendirici çalışmalar yürütülecek. Sağlık okuryazarlığı, akran ilişkileri, risk farkındalığı ve önleyici yaklaşım temelli uygulamalar gençlerle buluşturulacak.

İş birliği yalnızca sağlık alanıyla sınırlı kalmayarak, iklim değişikliği, sürdürülebilirlik, çevrimiçi güvenlik ve dijital şiddetin önlenmesi gibi güncel konuları da kapsıyor. Mutabakat çerçevesinde öğrencilere yönelik atölyelerin yanı sıra öğretmenlere yönelik kapasite geliştirme eğitimleri ve veliler için bilgilendirme faaliyetleri gerçekleştirilecek. Ayrıca farkındalık kampanyaları ve yerel paydaşlarla ortak projeler planlanıyor.

TED ve UNFPA’nın ortak çalışması, yalnızca okullardaki gençleri değil, toplum genelini kapsayacak şekilde gençlerin bilinçli, dirençli ve güçlendirilmiş bireyler olarak yetişmesini hedefliyor. Özellikle kırılgan grupların korunması ve desteklenmesi iş birliğinin temel odakları arasında yer alıyor.

Yerel Haberler Fırat Kalkanı bölgesinden acı haber: Astsubay Kenan Şahin şehit oldu

Yerel Haberler Bakan Gürlek: Faili meçhul dosyalarda yeni gelişmeler yaşandı

Yerel Haberler Avrupa’dan 13 noktadan Bodrum’a direkt uçuş

Yerel Haberler Akoğuz Kışlası TOKİ konutları tamamlandı: Teslimler 9 Temmuz’da başlıyor

Yerel Haberler Özbekistan Milli Haber Ajansı ile TDGF arasında iş birliği görüşmesi

Yerel Haberler KVKK’den belediyelerin turistik canlı yayınlarına uyarı

Yerel Haberler Kars Valisi Ziya Polat, ​”Kerbela, Kardeşlik ve Adalet Sembolüdür”

Yerel Haberler Yaz Kur’an kursları için kayıt süreci başladı

Yerel Haberler Evde sağlık ve palyatif bakım hizmetlerinde yeni dönem başladı

Yerel Haberler Kars Harakani Havalimanı’nda yolcu ve uçak trafiği verileri açıklandı

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021