Yerel Haberler - 26.10.2025 - 7:14
ANKARA – BHA
Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu, 31 Ekim Perşembe günü Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş’un başkanlığında toplanacak. Toplantının ilk oturumunda Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, ikinci oturumda ise Adalet Bakanı Yılmaz Tunç komisyon üyelerine sunum yapacak ve milletvekillerinin sorularını yanıtlayacak.
Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu’nda 2026 yılı Merkezi Yönetim Bütçesi’ne ilişkin görüşmeler bu hafta hız kazanacak. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, bütçenin geneli üzerinde yapılacak görüşmelere katılarak milletvekillerinin sorularını cevaplayacak. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kendi bütçesi ise cuma günü görüşülecek. Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş, bütçe sunumunu bizzat yapacak.
Bu hafta ayrıca engelli bireylerin karşılaştığı sorunların araştırılması da Meclis gündeminde olacak. Araştırma Komisyonu, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ve Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) temsilcilerinin sunumlarını dinleyecek.
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı bu yıl da coşkuyla kutlanacak. Gençlerden yaşlılara kadar binlerce kişi Türk bayraklarıyla Cumhuriyet Korteji’nde yer alacak. Yürüyüş, Türkiye Büyük Millet Meclisi önünden başlayarak Birinci Meclis’e kadar sürecek.
Yerel Haberler İstanbul Valiliği’nden sağanak uyarısı
Yerel Haberler UNESCO’nun Onayladığı Başarı: Öğrenen Şehir Aksaray
Yerel Haberler Aksaray’da Hijyen ve Fiyat Uygunluğu Yakın Takipte
Yerel Haberler Batum’da “Batumi Build 2025” fuarı kapılarını açtı
Yerel Haberler Limanlarda kasım rekoru: 46,8 milyon ton yük elleçlendi
Yerel Haberler Google, 2025’te Türkiye’nin en çok aradıklarını açıkladı
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021