Tarım ve hayvancılığın kalbi Burdur’da attı

Yerel Haberler - 07.05.2026 - 0:00

Burdur Teke Yöresi Tarım ve Hayvancılık, Tarım Teknolojileri ve Yem Fuarı bu yıl 11’inci kez kapılarını açtı. Açılış programına Tülay Baydar Bilgihan başta olmak üzere il protokolü, eski ve yeni milletvekilleri, kaymakamlar, belediye başkanları, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları ve oda temsilcileri ile çok sayıda çiftçi, üretici ve sektör paydaşı katıldı.

Yoğun katılımla gerçekleştirilen programda protokol üyeleri, Burdur’un tarım ve hayvancılık alanındaki güçlü potansiyeline dikkat çekti. Yapılan konuşmalarda, tarım teknolojilerindeki gelişmelerin üretime sağladığı katkılar, sürdürülebilir tarım uygulamaları ve hayvancılık sektörünün bölge ekonomisindeki önemi ele alındı.

Açılış töreninin ardından fuar kapsamında düzenlenen “Tarımda Kadın Eli” Bilgi Yarışması’nda dereceye giren kadın çiftçilere ödülleri verildi. Kadın üreticilerin tarımsal üretimdeki emeğinin ön plana çıkarıldığı törende, kırsal kalkınmada kadınların rolüne vurgu yapıldı.

7-10 Mayıs tarihleri arasında ziyaretçilerini ağırlayacak fuarda stantları tek tek gezen Vali Bilgihan, sektör temsilcileri, üreticiler ve çiftçilerle bir araya gelerek yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı. Tarım teknolojileri, yem ürünleri, modern ekipmanlar ve hayvancılık alanındaki yeniliklerin sergilendiği fuar, katılımcılardan yoğun ilgi gördü.

Vali Bilgihan, Burdur’un üretim gücünü, emeğini ve tarımsal potansiyelini ortaya koyan fuarın il ekonomisine ve bölge tarımına önemli katkılar sunacağını belirterek organizasyonda emeği geçenlere teşekkür etti.

Yerel Haberler PFDK’den Beşiktaş, Konyaspor ve Arca Çorum FK’ye ceza

Yerel Haberler Elazığ’da kaçak siah operasyonu: Çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildi

Yerel Haberler Malatya Havalimanı’nda yolcu trafiği Nisan’da 60 bini aştı

Yerel Haberler Tatile geldiği Trabzon’a bu kez Vali olarak katıldı: Tahir Şahin’den Acısu Şenliği mesajı

Yerel Haberler Öğretmenlerin İller Arası Tayinleri Başladı

Yerel Haberler Adalet Bakanlığı’na yeni personel alımı yapılacak

Yerel Haberler Manisa Büyükşehir Belediyesi danışmanına gözaltı

Yerel Haberler Arapgir’de gönüllere dokunan buluşma

Yerel Haberler Soğuk hava depolarındaki 50 bin ton elma için kritik uyarı

Yerel Haberler Demiryollarında Engelli Bireylere Ücretsiz Hizmet

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021