Aksaray Haberleri - 21.06.2019 - 13:48
Bakanlığımızın tarafından yürütülen Tarımsal Yeniliklerin Yaygınlaştırılması Projesi adı altında alt projeler gerçekleştirilmektedir Bu projelerden biri olan Sütünüz Tatlansın Geliriniz Katlansın projesi ile alternatif olarak Reygrass (Sütotu) ekiminin yaygınlaştırılması amacıyla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü toplantı salonunda Ziraat Mühendisi Dönüş Daşkın tarafından sunum yapıldı. Yapılan sunumda Reygrass bitkisinin yetişme koşulları, ekim ve hasat dönemleri, et ve süt hayvanlarına sağladığı besin değerleri hakkında bilgi verildi.
Proje Aksaray İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Ege Araştırma Enstitüsüyle ortaklaşa yürütülecektir. Projeye Yeşiltepe Kasabası’ndan Mahmut Çiçek ve Baymış Köyü’nden Alican Arıbaş isimli çiftçilerimiz dahil oldular. 2 yıl sürecek olan projede bu 2 çiftçiye Ege Araştırma Enstitüsünün 2018’de tescillediği Elif İsimli Reygrass Yem bitkisi tohumu verilecektir.5’er dekar alanda yetiştirilecek sütotunun bitkisinin gübre ve tohumu projemizden karşılanacaktır. Proje bedeli 17.800 TL olacaktır.
Aksaray Haberleri Eskader’in düzenlediği “Babıabi Sohbetleri” Programında, D. Mehmet Doğan konuşuldu
Aksaray Haberleri Meteoroloji’den çifte uyarı: Sağanak yağış ve kuvvetli rüzgara dikkat
Aksaray Haberleri Haziran ayı doğum yardımı ödemeleri annelerin hesaplarına geçti
Aksaray Haberleri Burdur lisesi mezuniyet töreninde Japon esintisi
Aksaray Haberleri Dünya Kupası’nda tarihi rekor: Tribünlerde 3,6 milyon seyirci
Aksaray Haberleri Beşiktaş GAİN’e EuroLeague daveti
Aksaray Haberleri “Kağılcık Ekolojik Teke Obası” törenle hizmete açıldı
Aksaray Haberleri Şile Belediyesi soruşturmasında 16 şüpheli gözaltına alındı
Aksaray Haberleri Antalya’da orman işçilerine MYK sınavı yapıldı
Aksaray Haberleri Ekmek meselesi ATSO gündeminde
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021