Aksaray Haberleri - 16.03.2015 - 14:13
Aksaray Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliğinin 696 bin lira harcayarak Aksaray Üniversitesiyle birlikte kurduğu Süt Analiz Labaratuvarı yılda hayvancılık yapanlara 1 milyon 250 bin lira para kazandıracak.
Eskil ilçesine bağlı Bozcamahmut, Büyük Gözlük, Eğrikuyu, Köşk, Kötüçoban, Mezgitli, Ortakuyu ve Sıradaş köylerinde Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği üyeleriyle bir araya gelen Birlik Başkanı Bekir Kayan, yaptıkları Labaratuvarın Aksaray’a ciddi kazanımlar sağlayacağını ifade etti. 10 baş ve üzeri sağmal hayvanı olan herkesin inek başı 50 lira daha fazla destek alacağını ifade eden Bekir Kayan, “Aksaray’da şu anda binlerce üreticimiz bu destekten faydalanacak. Süt Analiz labaratuvarı sayesinde üreticimizin cebine 1 milyon 250 bin lira eski parayla 1 trilyon 250 milyar daha fazla para girecek. Labaratuvar şu anda akreditasyon aşamasında inşallah bu yıl içinde üreticilerimiz bu destekten yararlanacak. Labaratuvarı Bakanımızın katılımı ile açmayı hedefliyoruz. Bu hizmeti yaparken 6 il süt analiz desteği alıyor da Aksaray niye almasın diyerek çalışmalara başladık. Labaratuvarımız hazır. 696 bin liraya mal ettik. Bizden 2 ay sonra Adana Damızlık Birliği aynı ölçülerdeki labaratuvarı 900 bin liraya kuruyor. Biz üreticimizin parasını en verimli şekilde kullanıyoruz. Üreticimizin parasını üreticimize para kazandıracak işlere harcıyoruz” dedi.
Aksaray Haberleri Kültepe Kaniş-Karum’da ilk kez mozaik kalıntılarına rastlandı
Aksaray Haberleri İzmir’de suç örgütü propagandası yapan 30 şüpheli gözaltına alındı
Aksaray Haberleri Murgulspor Kulübü Başkanı Öktem’in anne acısı
Aksaray Haberleri “Hakkınızda işlem var” iddiasıyla yeni dolandırıcılık oyunu
Aksaray Haberleri Jandarma dolandırıcılara göz açtırmıyor
Aksaray Haberleri Okul Sporları Bilek Güreşi müsabakaları heyecanla başladı
Aksaray Haberleri Kars’ta “Odam Dershanem” Projesiyle LGS kitapları dağıtıldı
Aksaray Haberleri MHP İlçe başkanı Erdoğan Orhan: vatandaşı dinliyoruz
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021