Yerel Haberler - 13.03.2026 - 0:00
ANKARA – BHA
Verilere göre şubat ayında ilk el konut satışları geçen yılın aynı ayına kıyasla yüzde 5,9 artarak 37 bin 785’e yükseldi. İkinci el konut satışları ise yüzde 6 artışla 86 bin 764 olarak kaydedildi. Toplam satışlar içinde ilk el konutların payı yüzde 30,3 olurken ikinci el konutların payı yüzde 69,7 olarak hesaplandı.
Ocak-şubat döneminde ise ilk el konut satışları geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 2 artarak 71 bin 854’e ulaştı. Aynı dönemde ikinci el konut satışları 164 bin 175 ile geçen yılın seviyesinde kaldı. Böylece yılın ilk iki ayında toplam konut satışları yüzde 0,6 artışla 236 bin 29 olarak gerçekleşti.
Türkiye genelinde ipotekli konut satışları şubat ayında geçen yılın aynı ayına göre yüzde 42,3 artarak 25 bin 35 oldu. Diğer konut satışları ise yüzde 0,5 azalarak 99 bin 514 olarak kayıtlara geçti. Toplam satışlar içinde ipotekli satışların payı yüzde 20,1, diğer satışların payı ise yüzde 79,9 oldu.
Ocak-şubat döneminde ipotekli konut satışları yüzde 29 artarak 45 bin 298’e çıktı. Aynı dönemde diğer konut satışları ise yüzde 4,4 azalışla 190 bin 731’e geriledi.
Takvim etkilerinden arındırılmış verilere göre geçen yılın aynı ayına kıyasla ilk el konut satışları yüzde 5,8, ikinci el konut satışları ise yüzde 5,9 artış gösterdi. Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış serilerde ise bir önceki aya göre ilk el konut satışları yüzde 0,2 azalırken ikinci el konut satışları yüzde 2,9 arttı.
Yabancılara yapılan konut satışları şubat ayında geçen yılın aynı ayına göre yüzde 2,9 düşüşle 1506 oldu. Bu satışların toplam konut satışları içindeki payı yüzde 1,2 olarak hesaplandı.
Ocak-şubat döneminde yabancılara yapılan konut satışları ise geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 12,1 azalarak 2 bin 812’ye geriledi.
Şubat ayında yabancı ülke vatandaşlarına yapılan konut satışlarında ilk sırayı 191 konut ile Rusya vatandaşları aldı. Rusya’yı 131 konut ile İran ve 106 konut ile Irak vatandaşları takip etti.
Yerel Haberler AKK’de engelli bireyler için sanatın gücü konuşuldu
Yerel Haberler RTÜK, EPRA toplantısında medyaya güven ve çocukların dijital ortamda korunması konularını ele aldı
Yerel Haberler Kırıkkale’de öğrenciler güreşle spora kazandırılıyor
Yerel Haberler İstanbul Anadolu Yakası için turuncu kodlu yağış uyarısı
Yerel Haberler Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul’daki sel felaketi ile ilgili Bakan Kurum’dan bilgi aldı
Yerel Haberler CHP’den 48 isim ihraç edildi: İşte tam liste
Yerel Haberler Ankara’da kuvvetli yağış cumartesi gecesine kadar sürecek
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021