Yerel Haberler - 30.11.2025 - 9:57
ANKARA – BHA
Yerel Daily Mirror gazetesinin aktardığına göre Sri Lanka Afet Yönetim Merkezi (DMC), geçen haftadan bu yana süren yoğun yağışların yol açtığı afetlerde can kaybının arttığını, 228 kişiden ise hâlâ haber alınamadığını açıkladı.
Yetkililer, birçok bölgede su baskını ve heyelan riskinin devam ettiğini, arama kurtarma ekiplerinin bu bölgelere ulaşmakta ciddi zorluk yaşadığını belirtti. Yaklaşık 1 milyon kişinin felaketlerden etkilendiği ifade edilirken, ölü sayısının daha da yükselmesinden endişe ediliyor.
Ülke genelinde yağışların yol açtığı geniş çaplı hasar nedeniyle Sri Lanka Devlet Başkanı Anura Kumara Dissanayake, olağanüstü hâl ilan etmişti. Dissanayake ayrıca, arama kurtarma çalışmalarına destek olması için 20 binden fazla askeri personelin bölgelere sevk edilmesi talimatını vermişti.
Afet nedeniyle devlet daireleri ve okullar geçici olarak kapatılırken, çok sayıda yol ve demir yolu da sel ve heyelanlar sebebiyle ulaşıma kapanmış durumda.
Yerel Haberler Hatay İskenderun’da asansör kazası
Yerel Haberler Artvin’de 22 bin 592 öğrenci karne heyecanı yaşadı
Yerel Haberler Kırıkhan MEM şampiyon oldu
Yerel Haberler Hatay Samandağ’da karne sevinci
Yerel Haberler AKK’de geri dönüşümün önemine dair panel gerçekleştirildi
Yerel Haberler AKK’de Söz Onda-Deneyim Paylaşım Platformu söyleşileri devam ediyor: Programın konuğu Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu
Yerel Haberler Nallıhan’da öğrenciler karnelerine kavuştu
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021