Sosyal medyada çocuk güvenliği İçin yeni düzenlemeler geliyor

Yerel Haberler - 28.11.2025 - 9:22

ANKARA-BHA

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, TBMM Çocuk Hakları Alt Komisyonu heyetiyle bir araya gelerek çocukların sosyal medyada güvenliğini sağlamaya yönelik önlemleri ele aldı. Görüşmede, zararlı içeriklere karşı güçlü denetim mekanizmaları oluşturulması, dijital platformların sorumluluklarının artırılması ve ebeveyn onayı ile denetimi esas alan uygulamalar değerlendirildi.

Dijital dünyada güvenlik önceliği

Bakan Uraloğlu, sosyal medyanın gençler için hem fırsatlar hem de riskler barındırdığını vurgulayarak, siber zorbalık, çevrimiçi taciz ve uygunsuz içeriklerin çocukları etkileyen başlıca tehlikeler arasında olduğunu ifade etti. Görüşmede ayrıca çevrim içi güvenlik, erişim kısıtlamaları ve dijital okuryazarlık konuları da detaylı şekilde tartışıldı.

Çocuk suçları ve dijital düzenlemeler

Hükümet, çocukların suç teşkil eden davranışlarına ilişkin düzenlemelerle birlikte, dijital tehlikelere karşı koruma önlemlerini de kapsayan 17 maddelik taslak hazırladı. Taslak kapsamında iki ana başlık bulunuyor: Çocuk suçlularla mücadeleye yönelik düzenlemeler ve çocukların dijital tehlikelerden korunmasına yönelik düzenlemeler. Bu çalışmalar, sosyal medyaya 16 yaş sınırı getirilmesi gibi önlemleri içeriyor.

Yerel Haberler Eskader’in düzenlediği “Babıabi Sohbetleri” Programında, D. Mehmet Doğan konuşuldu

Yerel Haberler Meteoroloji’den çifte uyarı: Sağanak yağış ve kuvvetli rüzgara dikkat

Yerel Haberler Haziran ayı doğum yardımı ödemeleri annelerin hesaplarına geçti

Yerel Haberler Burdur lisesi mezuniyet töreninde Japon esintisi

Yerel Haberler Dünya Kupası’nda tarihi rekor: Tribünlerde 3,6 milyon seyirci

Yerel Haberler Beşiktaş GAİN’e EuroLeague daveti

Yerel Haberler “Kağılcık Ekolojik Teke Obası” törenle hizmete açıldı

Yerel Haberler Şile Belediyesi soruşturmasında 16 şüpheli gözaltına alındı

Yerel Haberler Antalya’da orman işçilerine MYK sınavı yapıldı

Yerel Haberler Ekmek meselesi ATSO gündeminde

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021