Yerel Haberler - 06.03.2026 - 0:00
ANKARA – BHA
Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut hamlesi olarak gösterilen proje kapsamında kura çekimleri belirlenen takvim çerçevesinde devam ediyor.
Bugün ayrıca İzmir ve Muğla’da yapılacak konutlar için de hak sahipleri kura yöntemiyle belirlenecek. Süreç sonunda toplam 34 bin 309 aile yeni konutlarının sahibi olacak. Kura çekimleri TOKİ’nin resmi YouTube kanalı ile sosyal medya hesaplarından canlı yayınlanıyor.
Kura çekimlerinin tamamlanmasının ardından kesinleşen isim listeleri noter onayına sunulacak. Onay sürecinin ardından sonuçların akşam saatlerinde e-Devlet Kapısı üzerinden erişime açılması planlanıyor.
Hak sahipleri kura sonuçlarına göre bir sonraki aşamada sözleşme imzalama ve ödeme süreçlerine ilişkin bilgilendirilecek.
29 Aralık 2025 ile 1 Mart tarihleri arasında Adıyaman, Şırnak, Hakkari, Siirt, Van, Mardin, Ağrı, Batman, Iğdır, Bitlis, Kars, Muş, Ardahan, Antalya, Bingöl, Tunceli, Gümüşhane, Bayburt, Artvin, Rize, Erzurum, Malatya, Erzincan, Şanlıurfa, Trabzon, Tokat, Amasya, Manisa, Sivas, Kastamonu, Aydın, Giresun, Kilis, Sinop, Niğde, Ordu, Aksaray, Karabük, Samsun, Nevşehir, Bartın, Elazığ, Kayseri, Zonguldak, Kırşehir, Düzce, Kahramanmaraş, Afyonkarahisar, Yalova, Kırıkkale, Yozgat, Kütahya, Bilecik, Çankırı, Bolu, Tekirdağ, Balıkesir, Kocaeli, Eskişehir, Karaman, Konya, Sakarya, Mersin, Kırklareli, Diyarbakır, Adana, Çanakkale, Gaziantep, Bursa, Uşak, Isparta, Burdur, Edirne, Denizli ve Osmaniye’de kura çekimleri tamamlandı.
Bu süreçte 75 ilde toplam 331 bin 833 konutun hak sahipleri noter huzurunda belirlendi.
Bu haftanın takvimine göre Ankara’da 31 bin 73, Muğla’da 6 bin 417, İzmir’de 21 bin 20 ve Hatay’da 13 bin 289 konutun daha hak sahipleri belirlenecek.
Hafta içinde dört ilde daha yapılacak kura çekimleriyle birlikte toplam 71 bin 799 konutun hak sahipleri açıklanacak. Böylece 79 ilde 403 bin 632 konut için kura süreci tamamlanmış olacak.
Yerel Haberler Eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Sarı: Müteahhitlik, bir şehrin kaderine dokunan meslektir
Yerel Haberler Mitoloji ve sinema kültürel mirasın izinde buluşuyor
Yerel Haberler Çay demleme teknolojilerinin güçlü markası Ateşe Makine, IBAKTECH 2026’da göz doldurdu
Yerel Haberler Başkan Saruhan, yağmur altında takımını uğurladı
Yerel Haberler Sel felaketinin yaşandığı 3 il için 40 milyon TL’lik kaynak
Yerel Haberler ÖSYM’den adaylara hafta sonu sınavı duyurusu
Yerel Haberler AKK’de engelli bireyler için sanatın gücü konuşuldu
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021