Yerel Haberler - 27.09.2025 - 7:57
ANKARA-BHA
Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Jandarmamız tarafından 30 ilde yürütülen arazi taramalarında, 144 mağara, sığınak ve barınma alanı imha edildi. Bu süreçte 18 terör örgütü mensubu teslim oldu” ifadelerini kullandı.
Arazi taramaları Adıyaman, Ağrı, Ardahan, Artvin, Batman, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Giresun, Gümüşhane, Hakkari, Hatay, Iğdır, Kahramanmaraş, Kars, Mardin, Muş, Ordu, Osmaniye, Rize, Siirt, Sivas, Şırnak, Tokat, Tunceli ve Van illerinde, Jandarma Özel Harekat (JÖH), Jandarma Komando ve güvenlik korucularının yanı sıra Jandarma SİHA ve ATAK helikopterlerinin desteğiyle gerçekleştirildi.
Yerlikaya, operasyonlarda 174 el bombası, 119 uzun namlulu silah, 58 mayın ve el yapımı patlayıcı (EYP), 46 kilogram patlayıcı, 13 RPG-7 roketatar, havan ve bombaatar, lav silahı, 4 tabanca, 4 av tüfeği, 34 telsiz, 5 jeneratör ile 16 bin 399 adet çeşitli çap ve ebatlarda mühimmatın ele geçirildiğini aktardı.
Bakan Yerlikaya, Jandarma İstihbarat Başkanlığı, TEM Daire Başkanlığı, il jandarma komutanlıkları ve Jandarma personelini tebrik ederek, “675 bin kişilik içişleri ailemizle ülkemizin dört bir yanında, gece gündüz demeden milletimizin huzur ve güvenliği için görevimizin başındayız” dedi.
Yerel Haberler Öğrencilerden “Safahat İzinde Değerler Arayışı”
Yerel Haberler Altın fiyatları yükselişte: Gram 6 bin 389 lira
Yerel Haberler Malatya sanayi sitesindeki esnaf yetkililere seslendi
Yerel Haberler Yasa dışı bahise 4 ilde operasyon: 28 gözaltı
Yerel Haberler Hande Erçel uyuşturucu soruşturmasında gözaltına alındı
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021