Sivas Turizm Derneği, 27 Eylül Dünya Turizm Gününde Divriği’yi gezdi

Yerel Haberler - 29.09.2025 - 15:10

HAKAN BAKAR/SİVAS-BHA

Sivas Turizm Derneği, 27 Eylül Dünya Turizm Günü kapsamında Divriği’ye gezi düzenledi. Etkinlik, 2025 yılı itibariyle UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’nde yer alışının 40. yıl dönümü olan Divriği Ulu Cami ve Darüşşifası’nı ziyaret etmeyi içeriyordu. Gezi, Sivas Ticaret ve Sanayi Odası’nın (STSO) katkılarıyla gerçekleştirildi.

Sivas Turizm Derneği üyeleri ve Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Mimarlık Fakültesi öğrencileri, Divriği Ulu Cami ve Darüşşifası’nın yanı sıra ilçenin diğer tarihi ve kültürel alanlarını da gezerek incelemelerde bulundu. Katılımcılar, bölgenin mimari ve kültürel zenginliklerini yakından görme fırsatı buldu.

Sivas Turizm Derneği Başkanı Hakan Bakar, ziyarete ilişkin yaptığı açıklamada, “1985 yılında UNESCO Dünya Miras Listesi’ne kültürel varlık olarak dahil edilen Divriği Ulu Camii ve Darüşşifasının, 2025 itibarıyla UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’nde yer alışının 40. yıl dönümü vesilesiyle, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Mimar Uğur Tuztaşı, öğrencilerimiz ve dernek üyelerimiz ile birlikte STSO’nın katkılarıyla bu önemli eseri ziyaret ettik. Desteklerinden dolayı STSO yönetimine teşekkür ederiz. Dünya harikası olan bu eseri herkesin mutlaka görmesini tavsiye ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Yerel Haberler Korgeneral Kadıoğlu’ndan Şehit Aileleri ve Gazilere anlamlı ziyaret

Yerel Haberler Üç ilde rüşvet baskını: Başkan dahil 11 gözaltı

Yerel Haberler Netflix’ten yeni zam: Abonelik ücretleri yine arttı

Yerel Haberler Kars’ta Muhsin Yazıcıoğlu hayrına 10 bin kişilik lokma dağıtıldı

Yerel Haberler Anadolu Yıldızlar Ligi Kayak Türkiye Birinciliği Teknik Toplantısı gerçekleştirildi

Yerel Haberler Dünya Kupası Avrupa elemeleri nefes kesti: Millilerin rakibi Kosova oldu

Yerel Haberler ATO Başkanı Baran, dünya gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu

Yerel Haberler Ankara’da fahiş hesap şebekesine operasyonunda 7 şüpheli gözaltına alındı

Yerel Haberler Öğrencilerden “Safahat İzinde Değerler Arayışı”

Yerel Haberler Altın fiyatları yükselişte: Gram 6 bin 389 lira

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021