Sınır kapılarında dev operasyon: 1,3 ton uyuşturucu ele geçirildi

Yerel Haberler - 08.10.2025 - 6:16

ANKARA-BHA

Gürbulak, Kapıkule ve Dilucu Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüklerinin yürüttüğü risk analizi ve hedefleme çalışmaları sonucunda, yurda giriş yapmak üzere gelen şüpheli araçlar tek tek arandı.

Ağrı Gürbulak Gümrük Kapısı’nda 1 ton 167 kilogram sıvı metamfetamin, Edirne Kapıkule’de 114 kilogram esrar, Iğdır Dilucu’nda ise 23 kilogram metamfetamin ele geçirildi.

Ticaret Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, uyuşturucu kaçakçılığına karşı mücadelenin “kararlılıkla ve sıfır tolerans anlayışıyla” sürdürüldüğü vurgulandı. Açıklamada, “Milli bütünlüğümüzün asli unsuru olan aile yapımız ve gençlerimizin korunması için, toplumun genelini tehdit eden bu suç türüne karşı mücadelemiz aralıksız devam edecektir.” ifadelerine yer verildi.

Yakalanan uyuşturucu maddelere ilişkin soruşturmalar Doğubayazıt, Edirne ve Aralık Cumhuriyet Başsavcılıkları koordinasyonunda sürüyor.

Yerel Haberler Hatay’da tır alevlere teslim oldu

Yerel Haberler Akdeniz Üniversitesi’nde başarılı böbrek nakli

Yerel Haberler Giresun’da altyapı ve üstyapı çalışmaları devam ediyor

Yerel Haberler Kaş’ta kıtaları birleştiren maraton: Meis-Kaş yüzme yarışı tamamlandı

Yerel Haberler 69 ilde uyuşturucu operasyonu

Yerel Haberler Antalya’da Orman yangını alarmı

Yerel Haberler Yaz Etkinlikleri Kent Orkestrası konseriyle başladı

Yerel Haberler Kars’ta 51 suç kaydıyla aranan ve şahıs yakalandı

Yerel Haberler Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye NATO’nun güvenliğine katkı sunan müttefiklerin başındadır

Yerel Haberler Dışişleri Bakanlığı’ndan İsrail’in Suriye’deki saldırılarına tepki

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021