Şimşek: Petrol fiyatlarındaki dalgalanma kalıcı olmayabilir

Yerel Haberler - 09.03.2026 - 0:00

ANKARA – BHA

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, küresel belirsizliklerin arttığı ve enerji fiyatlarında sert dalgalanmaların görüldüğü bir dönemden geçildiğini belirtti.

Sosyal medya hesabından değerlendirmelerde bulunan Şimşek, petrol piyasalarındaki hareketliliğin kalıcı olmayabileceğine işaret ederek geçmiş deneyimlerin bu tür şokların uzun süreli olmadığını gösterdiğini ifade etti.

Şimşek paylaşımında, “Geçmiş tecrübeler bu tür şokların kalıcı olmadığını gösteriyor. Vadeli petrol piyasalarındaki fiyatlamalar da mevcut hareketin geçici olabileceğine işaret ediyor.” ifadelerine yer verdi.

Güçlü ekonomik temellere sahip ülkelerin bu tür süreçlerde daha hızlı dengeye kavuşabildiğini vurgulayan Şimşek, ekonomilerin toparlanma kapasitesinin yüksek olduğunu belirtti.

Ekonomi yönetimi olarak gelişmeleri yakından takip ettiklerini dile getiren Şimşek, gerekli tedbirlerin alınmaya devam ettiğini söyledi.

Bakan Şimşek ayrıca vatandaşların, yatırımcıların ve şirketlerin mevcut süreci rasyonel bir şekilde değerlendirmelerinin önem taşıdığını ifade etti.

Yerel Haberler Ferit Kaya’dan Gülistan Doku dosyasına 5 milyon liralık ödül çağrısı

Yerel Haberler Avrupa Veri Koruma Otoriteleri Bahar Konferansı Antalya’da düzenlenecek

Yerel Haberler Yurtlig futbol heyecanı Ağrı’da başladı

Yerel Haberler Mersin’den Eskişehir’e: Rifat Ataş dönemi başladı

Yerel Haberler Isparta’da Barbunya üretimine 2 milyon liralık destek

Yerel Haberler Süper Lig’de 32. hafta başlıyor: Açılışta iki kritik maç

Yerel Haberler Malatya Yeşilyurt’ta yeni taziye evi için imzalar atıldı

Yerel Haberler Kars’ta güvenlik zirvesi: Okul güvenliği ve 1 mayıs tedbirleri masaya yatırıldı

Yerel Haberler Gazze’de can kaybı 72 bin 601’e yükseldi

Yerel Haberler TİMBİR yönetimi Trabzon’da toplandı

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021