Şimşek: Petrol fiyatlarındaki dalgalanma kalıcı olmayabilir

Yerel Haberler - 09.03.2026 - 0:00

ANKARA – BHA

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, küresel belirsizliklerin arttığı ve enerji fiyatlarında sert dalgalanmaların görüldüğü bir dönemden geçildiğini belirtti.

Sosyal medya hesabından değerlendirmelerde bulunan Şimşek, petrol piyasalarındaki hareketliliğin kalıcı olmayabileceğine işaret ederek geçmiş deneyimlerin bu tür şokların uzun süreli olmadığını gösterdiğini ifade etti.

Şimşek paylaşımında, “Geçmiş tecrübeler bu tür şokların kalıcı olmadığını gösteriyor. Vadeli petrol piyasalarındaki fiyatlamalar da mevcut hareketin geçici olabileceğine işaret ediyor.” ifadelerine yer verdi.

Güçlü ekonomik temellere sahip ülkelerin bu tür süreçlerde daha hızlı dengeye kavuşabildiğini vurgulayan Şimşek, ekonomilerin toparlanma kapasitesinin yüksek olduğunu belirtti.

Ekonomi yönetimi olarak gelişmeleri yakından takip ettiklerini dile getiren Şimşek, gerekli tedbirlerin alınmaya devam ettiğini söyledi.

Bakan Şimşek ayrıca vatandaşların, yatırımcıların ve şirketlerin mevcut süreci rasyonel bir şekilde değerlendirmelerinin önem taşıdığını ifade etti.

Yerel Haberler İstanbul’da amatör maçlar ertelendi, Süper Lig’de karşılaşmalar oynanacak

Yerel Haberler Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kamboçya ile ilişkilerimiz hızla gelişiyor

Yerel Haberler Vatan Partisi Çanakkale İl Başkanı Yokuş Uzun: “Mekke Anlaşması’nı Reddedin!”

Yerel Haberler Çay demleme teknolojilerinin güçlü markası Ateşe Makine, IBAKTECH 2026’da göz doldurdu

Yerel Haberler Başkan Saruhan, yağmur altında takımını uğurladı

Yerel Haberler Sel felaketinin yaşandığı 3 il için 40 milyon TL’lik kaynak

Yerel Haberler ÖSYM’den adaylara hafta sonu sınavı duyurusu

Yerel Haberler AKK’de engelli bireyler için sanatın gücü konuşuldu

Yerel Haberler RTÜK, EPRA toplantısında medyaya güven ve çocukların dijital ortamda korunması konularını ele aldı

Yerel Haberler Kırıkkale’de öğrenciler güreşle spora kazandırılıyor

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021