Şile Belediyesi’ne ikinci dalga operasyon: 22 gözaltı

Yerel Haberler - 23.12.2025 - 7:31

İSTANBUL-BHA

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu tarafından, Şile Belediyesi’ne yönelik “suç işlemek amacıyla örgüt kurma”, “irtikap”, “rüşvet” ve “ihaleye fesat karıştırma” suçları kapsamında yürütülen soruşturma sürüyor.

Soruşturma kapsamında suç örgütünün deşifresine yönelik yapılan çalışmalarda, HTS kayıtları ile MASAK raporlarında yer alan hesap hareketlerinin incelenmesi sonucu 22 şüphelinin daha soruşturmaya konu suçlara karıştıkları tespit edildi.

Başsavcılık tarafından haklarında gözaltı kararı verilen 22 şüpheli, düzenlenen eş zamanlı operasyonla yakalanarak gözaltına alındı.

Ne olmuştu?

Şile Belediye Başkanı Özgür Kabadayı’nın da aralarında bulunduğu 6 şüpheli, 10 Temmuz’da aynı soruşturma kapsamında gözaltına alınmıştı. Savcılıkça tutuklanmaları talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edilen Belediye Başkanı Kabadayı ile Oğuz Kaçmaz, Tuncay Tolga Özçakmak, Ali Şafak ve Evren Buçhan tutuklanmış, Aslı Kotan ise imza şeklinde adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

Yerel Haberler Bayramda otobüs seferlerine ek imkan

Yerel Haberler Gürlek’ten Özel’e hukuki hamle: “Delilsiz iddialar algı operasyonu”

Yerel Haberler Hatay’da emniyet güçleri tarafından iki hükümlü yakalandı

Yerel Haberler Yurt dışından getirilen elektronik cihazların bandrol ücretleri değişmedi

Yerel Haberler İran’dan FIFA’ya güvenlik talebi: “Maçlar Meksika’da oynansın”

Yerel Haberler Yayla ortaokulu inşaatı yüzde 50 seviyesine ulaştı

Yerel Haberler Başkan Üstün ve Kaymakam Eroğlu Hatay’da incelemelerde bulundu

Yerel Haberler AYBÜ Binicilik takımı sezona kupayla merhaba dedi

Yerel Haberler Sosyal medya fenomeni Testo Taylan hakkında soruşturma

Yerel Haberler Vali Ziya Polat Şehit Ailesine İftarda misafir oldu

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021