Sigara ve Alkole Yapılan Zamlar Kaçağı Artırır

Ekonomi - 27.05.2022 - 16:44

ANKARA – Enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla birlikte, sigara ve alkol grubundan alınan özel tüketim vergisindeki (ÖTV) yüzde 25’loranındaki artışın hem vergi kaybına neden olacağını hem de sahte alkol yapımı ile birlikte ölümlerin artacağı belirtildi.

Alkol ve sigaradaki ÖTV artışının halkın alım gücünü zorlayacağını ifade eden TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Bu fiyat artışları kaçak sigara satışlarına yönelimi artıracağı için vergi kaybı da daha fazla olacaktır. Bununla birlikte alkolde de aynı şekilde metil alkolden elde edilen kaçak alkol yapımına yönelim artacaktır. Bu da kaçak alkolden ölümlerin daha da yükseleceği anlamına gelmektedir. Fiyat artışlarının özellikle bu ürün grubunda doğrudan kaçağa yönelimi artırdığı unutulmamalı. Sigara ve alkole yapılan bu orantısız vergi artışından hem esnaf hem vatandaş için hem de vergi kaybı yaşanmaması için vazgeçilmeli. Çünkü dolaylı vergi gelirlerinde devletin alkol ve sigaradan ortalama 6 milyar lira yıllık kaybı var” dedi.

Ekonomi Aksaray İHH Başkanı Korkmaz Özgürlük Filosu’nda

Ekonomi Macera Park Çok Yakında Yeni Sezona Merhaba Diyecek

Ekonomi Aksaray İHH 2024 Ramazan Faaliyetleri

Ekonomi Başkan Dinçer Çocukları 23 Nisan Çocuk Şenliğine Davet Etti

Ekonomi Yeni Belediye Hizmet Binasında Çalışmalar Aralıksız Sürüyor

Ekonomi Solaklı’da Bir İlk: Kadın Başkan Seçildi

Ekonomi Başkan Dr. Evren Dinçer Mazbatasını Aldı

Ekonomi Bayramda Belediye Hizmetleri Kesintisiz Sürecek

Ekonomi Alanya Aksaraylılar Platformundan Geleneksel İftar

Ekonomi Aksaray Yerel Seçim Sonuçları

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021