Sigara Bırakma Polikliniği’nde bireye özel tedavi ile başarı artıyor

Yerel Haberler - 28.07.2025 - 8:42

YAŞAR SARIKAYA / AKSARAY – BHA

2024 yılında polikliniğimize toplam 521 hasta başvurmuş, bunlardan 229’una farmakolojik tedavi uygulanırken 292’sine yalnızca danışmanlık hizmeti verilmiştir. 2025 yılında ise 291 kişi polikliniğimize müracaat etmiş, 202’sine farmakolojik tedavi başlanmış, 89’una ise danışmanlık hizmeti sunulmuştur. Bu veriler, polikliniğimizin sigara bırakma konusunda hem tedavi hem de eğitim odaklı hizmet sunduğunu ortaya koymaktadır. Merkezimizde görev yapan hekimler, hastaların yaşı, cinsiyeti, ek hastalıkları, kullandığı ilaçlar ve sigara bağımlılık düzeyi gibi tüm faktörleri göz önünde bulundurarak kişiye özel tedavi planı hazırlamaktadır. Bu bireyselleştirilmiş yaklaşım sayesinde, tedavi sürecinin etkinliği ve başarı oranı artmaktadır. Süreç, hekim ve danışanın aktif iş birliğiyle yürütülmekte, danışanlara bırakma yolculuklarında motivasyon ve destek sağlanmaktadır.

Polikliniğimiz, yalnızca tedavi uygulamakla kalmayıp, sigarayı bırakma kararı alan bireylere davranışsal destek, motivasyon artırıcı görüşmeler ve düzenli takip hizmetleri de sunmaktadır. Böylece danışanların hem fiziksel hem de psikolojik açıdan bu sürece uyum sağlamaları kolaylaşmaktadır. Hastalarımıza verilen tedaviye ek olarak gerekli görülmesi halinde kurumumuz bünyesinde bulunan Psikologlar aracılığıyla psikososyal destek de verilmektedir.

Dr. Abdulkadir Baba Sağlıklı Hayat Merkezi Sigara Bırakma Polikliniği, sigarayı bırakmak isteyen bireylere bilimsel temelli, kişiye özgü ve multidisipliner yaklaşımla destek vermeye devam etmektedir. Siz de sigarayı bırakmak için ilk adımı atmak istiyorsanız, polikliniğimizle iletişime geçebilirsiniz.

Yerel Haberler Bakan Uraloğlu’ndan Sıfır Atık Günü mesajı: Daha sürdürülebilir bir Türkiye için çalışıyoruz

Yerel Haberler Altında yeni hafta hareketli başladı: Gözler fiyatların yönünde

Yerel Haberler “TUA Astro Hackathon” ödülleri sahiplerini buldu

Yerel Haberler Prof. Dr. Zakir Avşar: Çevremizdeki savaş, enerji krizi ve Türkiye’nin stratejik gücü

Yerel Haberler 1 Nisan son gün: APP plakaya 140 bin lira ceza

Yerel Haberler Brent petrolde savaş alarmı: Fiyatlar 116 doları aştı

Yerel Haberler Meteoroloji’den 14 il için sarı kodlu kar ve yağmur uyarısı

Yerel Haberler Giresun Millet Bahçesi inşaatı sona geldi

Yerel Haberler Etimesgut Belediyesi’nde zimmet soruşturması: 4 gözaltı

Yerel Haberler Yeni haftada yağış etkisini sürdürüyor

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021