Aksaray Haberleri - 17.05.2019 - 20:15
Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan Hanımefendi’nin himayesinde başlatılan ‘Sıfır Atık Projesi’ kapsamında Aksaray’da farkındalık programı gerçekleştirildi.
Aksaray Valisi Ali Mantı eşi Işıl Mantı Hanımefendi kızı Sümeyye Mantı, protokol üyeleri ile sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin de katılımıyla ‘Sıfır Atık’ farkındalık programı 15 Temmuz Milli İrade Meydanında yapıldı. Öğrenciler ve vatandaşların büyük katılım sağladığı programda konuşma yapan Vali Ali Mantı : “Sıfır Atık Projesi Cumhurbaşkanımız eşi Sayın Emine Erdoğan Hanımefendinin himayelerinde başlatıldı. Aksaray da hızla devam ediyor. Proje sayesinde tüm ülkemizde olduğu gibi Aksaray’ımızda da hem israf önlenecek hem ülkemizin kıt kaynakları tekrar topluma kazandırılacak. Bize miras kalan dünyamızın kirlenmesini önleyeceğiz. Buna bir nebzede olsa katkıda bulunacağız ”dedi.
Projenin amacına ulaşması için tüm vatandaşları projeye destek olmaya çağıran Vali Ali Mantı: “Herkesten evinde, okulunda, işyerinde fabrikasında sıfır atık projesine katkıda bulunmasını bekliyoruz. Ülkemiz yılda 32 milyar dolar gibi para kazanacak. Geri dönüşüm sağlanarak kirliliği önleyeceğiz. Böylece insan olarak vatandaş olarak görevimizi yapmış olacağız. Bu projeye katkı sunan destek veren herkese teşekkür ediyorum” dedi.
Programda daha sonra öğrenciler ve vatandaşlar getirdikleri geri dönüşebilen atıkları atık kumbaralarına attı. Vali Ali Mantı eşi Işıl Mantı Hanımefendi ile birlikte atıkları getiren öğrencilere hazırlanan çeşitli hediyelerin dağıtımını yaptı.
Öğrencilere ve vatandaşlara ‘Sıfır Atık’ projesi ile ilgili geri dönüşümü sağlanabilen çeşitli proje materyalleri dağıtıldığı farkındalık programına Belediye Başkan Vekili Cem Elibol, Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Cansever, Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Seyfullah Sarıgül, Emniyet Müdürü Ali Karabağ protokol üyeleri ile sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı.
Aksaray Haberleri PFDK’den Beşiktaş, Konyaspor ve Arca Çorum FK’ye ceza
Aksaray Haberleri Malatya Havalimanı’nda yolcu trafiği Nisan’da 60 bini aştı
Aksaray Haberleri Tatile geldiği Trabzon’a bu kez Vali olarak katıldı: Tahir Şahin’den Acısu Şenliği mesajı
Aksaray Haberleri Öğretmenlerin İller Arası Tayinleri Başladı
Aksaray Haberleri Adalet Bakanlığı’na yeni personel alımı yapılacak
Aksaray Haberleri Manisa Büyükşehir Belediyesi danışmanına gözaltı
Aksaray Haberleri Arapgir’de gönüllere dokunan buluşma
Aksaray Haberleri Soğuk hava depolarındaki 50 bin ton elma için kritik uyarı
Aksaray Haberleri Demiryollarında Engelli Bireylere Ücretsiz Hizmet
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021