Aksaray Haberleri - 24.11.2016 - 13:29
Aksaray Sosyal Güvenlik İl Müdürü Bilal AKGÜN, 19 Ağustos 2016 tarihinde Sosyal Güvenlik Kurumu alacaklarının da yapılandırılmasını içine alan 6736 sayılı torba yasanın yürürlüğe girdiğini belirterek, yaptıkları bilgilendirmelere rağmen maalesef yapılandırmalara istedikleri seviyede bir başvuru olmadığını söyledi.
Sosyal Güvenlik İl Müdürü Bilal AKGÜN, yapılandırma ile ilgili bilgilendirmelerde bulundu. 19 Ağustos 2016 tarihinde Sosyal Güvenlik Kurumu alacaklarının da yapılandırılmasını içine alan 6736 sayılı torba yasa yürürlüğe girdiğini ve yine, 2016/9385 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile 31 Ekim’ de biten sürenin, 25 Kasım 2016 tarihine kadar uzatıldığını vurgulayan Akgün, “Tüm İşveren ve sigortalıların Haziran 2016 ayı ve öncesine ait prim borçları, kesenek, kurum karşılığı, işsizlik sigortası primi, SGDP, İsteğe bağlı, topluluk sigortası primleri, ÖİV, Damga vergisi, Eğitim katkı payı, idari para cezaları ve buna bağlı gecikme zamları, 30/6/2016 tarihine kadar bitirilmiş Özel nitelikteki inşaatlar ile ihale konusu işlere ilişkin eksik işçilik üzerinde hesaplanan sigorta primleri ile Genel sağlık sigortası kapsamında primini kendi ödeyenlerin prim borçları ve buna bağlı gecikme zammı alacaklarını son olan 25 Kasım’ı beklemeden yapılandırabileceklerini bir kez daha hatırlatmak istiyorum” dedi.
Akgün, bu süreç içerisinde yazılı, işitsel ve görsel basını etkin bir şekilde kullanarak yapılandırmayı vatandaşlara duyurmaya çalıştıklarını ifade etti.
Akgün, yapılandırma ile ilgili de şu rakamları açıkladı;
Aksaray SGİM(SGM’ler dahil):
BAĞKUR YAPILANDIRMA SAYISI :390
EK-5 TARIM: 83
GENEL SAĞLIK SİGORTASI: 240
SGDP : 1145
EMEKLİLİK SERVİSİ BANKA KREDİSİ
MÜRACAAT SAYISI :16
İCRA SERVİSİ :1405
Vatandaşlara bir kez daha seslenen Akgün, açıklamasında şunları kaydetti;
“Kıymetli İşverenler, sigortalılar 31.12.2016 tarihinden itibaren borçlu sigortalılara ücretsiz bakma uygulaması son bulacaktır. İleride yaşayacağınız sağlık sorunlarınız için Hastanelerimizde mağdur olmamak için 25 Kasıma kadar birikmiş borçlarınızı yapılandırmanızı, yarınlara güvenle bakmanızı istirham ediyorum.
Genel Sağlık Sigortalılar İçin Başvuru süresi 2 Şubat 2017 tarihine kadar Devam Etmektedir. Gelir testine hiç müracaat etmeyen vatandaşlarımızın da yapılandırma bitmeden Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğümüz ve Sosyal Güvenlik Merkez Müdürlüklerimize müracaatları menfaatleri icabıdır”
Aksaray Haberleri Kuvvetli yağış ve fırtına alarmı
Aksaray Haberleri Kazakistan’da Yeni Anayasa taslağı kamuoyuna sunuldu
Aksaray Haberleri Yeni Anayasa taslağına değerlendirme: Hak ve özgürlükler ön planda
Aksaray Haberleri Azm-i Milli, Avrupa Endüstriyel Miras Rotasında Ziyaretçi Rekoru Kırıyor
Aksaray Haberleri Fenerbahçe golcü transferinde anlaşmaya vardı
Aksaray Haberleri Otoyolda tehlikeli yarışa geçit yok
Aksaray Haberleri Beşiktaş evinde Konyaspor’u ağırlıyor: Muhtemel 11’ler
Aksaray Haberleri AKK Başkanı Yılmaz: Kültürel pasaport, stratejik bir kalkınma aracıdır
Aksaray Haberleri Çelik tüketimi 39,3 milyon tonla rekor kırdı
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021