Yerel Haberler - 28.07.2026 - 0:00
ANKARA – BHA
Bakanlıktan yapılan açıklamada, restoran, kafe ve benzeri işletmelerde fiyat listesinde yer almayan servis, masa veya kuver ücreti gibi ek bedellerin talep edilemeyeceği, bahşişin ise tamamen tüketicinin isteğine bağlı olduğu belirtildi.
Açıklamada ayrıca, işletmelerin yalnızca QR kodlu menü kullanamayacağı, tüketicilerin görebileceği basılı fiyat listelerini de bulundurmasının zorunlu olduğu ifade edildi.
Etiket fiyatı ile kasa fiyatı arasında farklılık bulunması halinde tüketici lehine olan düşük fiyatın uygulanacağına dikkat çekilen açıklamada, açıkta satılan ürünlerde ambalaj veya kabın ağırlığının (dara) fiyatlandırmaya dahil edilemeyeceği ve tüketicinin yalnızca ürünün net ağırlığı üzerinden ödeme yapacağı hatırlatıldı.
Ticaret Bakanlığı, piyasalarda şeffaflığı, dürüst ticareti ve tüketici memnuniyetini esas alan denetim ve düzenlemelerin sürdürüleceğini belirterek, vatandaşların ekonomik menfaatlerini korumaya ve güvenilir ticaret ortamını güçlendirmeye kararlılıkla devam edeceklerini bildirdi.
Yerel Haberler Juliopolis Antik Kenti’nde su altı araştırmaları başladı
Yerel Haberler Tirebolu’da Çimen Dede Voleybol Turnuvası Sona Erdi
Yerel Haberler ATİB Genel Başkanı Ali Paşa Akbaş’tan TİMBİR’e ziyaret
Yerel Haberler Sarı-Lacivertliler Şampiyonlar Ligi’nde bir üst tur peşinde
Yerel Haberler TİMBİR Genel Başkanı Basa: ”Yerel medya milletin nabzıdır”
Yerel Haberler Kırıkkale’de Türk Dünyası rüzgarı esti
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021