Yerel Haberler - 23.10.2026 - 11:55
ANKARA – BHA
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, Özbekistan’ın Semerkant şehrinde düzenlenen “Çocukların Refahına Yatırım Yapmak: Gelecek Nesillerin Sürdürülebilir ve Adil Kalkınmasına Giden Yol Dünya Zirvesi” kapsamındaki temaslarını sürdürüyor. Emine Erdoğan, zirvede yaptığı konuşmanın ardından İMKON Rehabilitasyon Merkezi ve Çok Amaçlı Özel Okul Öncesi Eğitim Kurumunun 5. şubesinin açılış törenine iştirak etti.
Açılış kurdelesi; Emine Erdoğan, Özbekistan Cumhurbaşkanı’nın eşi Ziroat Mirziyoyeva, kızı Shakhnoza Shavkatovna Mirziyoyeva ile Lübnan, Zimbabve, Kırgızistan, Başkurdistan, Sırbistan, Azerbaycan ve Pakistan’dan gelen lider eşleri ve temsilcileri tarafından birlikte kesildi. Programda NUN Eğitim ve Kültür Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Esra Albayrak da yer aldı.
Okul öncesi eğitimi ile çocuk rehabilitasyonunu bir araya getiren İMKON merkezinde, özel gereksinimli bireyler için sunulan imkanlar tek tek tanıtıldı:
Rehabilitasyon Bölümü: 2-18 yaş aralığındaki 100’den fazla çocuğa hizmet veren bölümde masal terapisi, sanat terapisi, fizyoterapi, duyusal bütünleme ve parafin terapisi odaları incelendi.
Okul Öncesi Eğitim: 2-7 yaş aralığında 150 çocuk kapasiteli bölümde “Benim Anaokulum” temalı etkinlikler gerçekleştirildi.
Türk Mutfağına Atıf: Lider eşlerinin yemekhaneyi ziyareti sırasında, Emine Erdoğan öncülüğünde hazırlanan “Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı” kitabına atıfta bulunuldu.
Öğrenciler ve öğretmenlerle yakından ilgilenerek sohbet eden Emine Erdoğan, eğitimcilerin desteğiyle çocuklar tarafından hazırlanan hatıra eserlerini kabul etti ve öğrencilerle fotoğraf çektirdi.
Programa ilişkin sosyal medya hesabından bir paylaşım yapan Emine Erdoğan, şu ifadeleri kullandı:
“Semerkant’ta kıymetli lider eşleriyle birlikte açılış kurdelesini kestiğimiz İMKON Özel Okul Öncesi Eğitim Kurumunun hayırlı olmasını diliyorum. Burada her çocuğun gelişimi kendi ihtiyaçları doğrultusunda destekleniyor ve hayata daha güçlü katılma fırsatı sunuluyor. Kardeş Özbekistan’ın evlatlarının geleceğine umut olan bu anlamlı girişimde emeği geçen herkesi gönülden tebrik ediyorum.”
Yerel Haberler Başkan Taban Alanyurt’taki çalışmaları yerinde inceledi
Yerel Haberler Ezel Akay ve kardeşinin uyuşturucu test sonuçları çıktı
Yerel Haberler COP31 Başkanı Kurum paylaştı: COP31 Türkiye için özel şarkı
Yerel Haberler Rojin Kabaiş soruşturmasında yeni gelişmeler
Yerel Haberler Ardahan Tanıtım Günleri 12 Kasım’da Ankara’da başlayacak
Yerel Haberler Bakan Bak’tan Malatya’ya yeni spor yatırımı müjdesi
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021