Yerel Haberler - 21.04.2026 - 0:00
ŞANLIURFA – BHA
2023 yılında meydana gelen sel felaketi ve ardından başlatılan dere ıslah çalışmaları nedeniyle zarar gören park alanlarında kapsamlı yenileme süreci başladı. Haliliye İlçesi Süleymaniye Mahallesi ile Karaköprü İlçesi Akpıyar Mahallesi sınırlarında bulunan dere güzergâhları boyunca uzanan alanlarda gerçekleştirilen çalışmalarla birlikte bölgenin daha güvenli, estetik ve kullanışlı hale getirilmesi amaçlanıyor.
Çalışmaların yoğunlaştırılmış program sayesinde yaklaşık 3 ay içerisinde tamamlanması planlanıyor. Proje kapsamında toplam 31 bin metrekarelik alanda dönüşüm gerçekleştirilecek.
Yenileme çalışmaları kapsamında bölgede geniş yeşil alanlar oluşturulacak, modern peyzaj uygulamaları yapılacak, yürüyüş ve koşu yolları inşa edilecek. Ayrıca aileler için dinlenme alanları ve kamelyalar kurulurken, çocuklar için de yeni ve güvenli oyun grupları yapılacak.
Mahalle sakinleri ve muhtarlar da projeden memnuniyet duyduklarını ifade etti. Çalışmaların başlamasından dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar ve ekibine teşekkür eden Akpıyar Mahallesi Muhtarı Mustafa Bilgin ile Direkli Mahallesi Muhtarı Mehmet Kestop, projenin tamamlanmasıyla birlikte bölgenin önceki dönemlere kıyasla daha modern ve daha kullanışlı yeşil alanlara kavuşacağını belirtti.
Yerel Haberler Yeşilyurt’un yöresel lezzetleri markalaşıyor
Yerel Haberler Sivas TSO seçimlerinde MÜSİAD Sivas üyelerinden 17 aday
Yerel Haberler Cüneyd Altıparmak yazdı: Çocuklar için sosyal medyada yeni dönem, sigara satışında kimlik doğrulaması ve güvenli internet medyası
Yerel Haberler Giresun şehir içinde bakım onarım çalışmalarına devam
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021