Yerel Haberler - 27.10.2025 - 13:26
ELAZIĞ – BHA
Okulda konaklama ve seyahat hizmetleri ile yiyecek-içecek hizmetleri alanlarında eğitim veriliyor. Öğrenciler, alanında uzman öğretmenlerden teorik derslerin yanı sıra okulun bünyesindeki uygulama oteli, uygulama fırını, mutfak, servis ve önbüro atölyelerinde pratik eğitim alıyor. Böylece mezunlar, sektörde aranan niteliklere sahip donanımlı bireyler olarak iş hayatına atılıyor.
Sadece eğitim veren bir kurum olmanın ötesine geçen okul, “üreten okul” anlayışıyla da dikkat çekiyor. Uygulama mutfaklarında öğrenciler, öğretmenleriyle birlikte yemek, pasta ve içecek üretimi yapıyor. Bu üretimler okul kantininde veya çeşitli organizasyonlarda değerlendirilerek hem öğrencilere gerçek iş deneyimi kazandırıyor hem de kuruma ekonomik katkı sağlıyor.
Şehit Mehmet Öter Turizm Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, kamu kurumları, oteller ve restoranlar ile yaptığı iş birliği protokolleri sayesinde öğrencilerine geniş staj ve işbaşı eğitim olanakları sunuyor. Ayrıca Elazığ ve Antalya gibi turistik bölgelerdeki işletmelerle iş birliği yaparak, turizm sektörünün gelişimine doğrudan katkı sağlıyor.
Okul mezunları, otellerde, restoranlarda, seyahat acentelerinde ve turizm işletmelerinde istihdam edilerek sektörün nitelikli eleman ihtiyacını karşılıyor. Öğrenciler ayrıca katıldıkları fuarlar, tanıtım günleri ve yerel turizm projeleriyle kentin turistik değerlerinin tanıtımına da katkı sunuyor.
Eğitimde kalite, üretimde verimlilik ve turizmde sürdürülebilir gelişme ilkelerini benimseyen Şehit Mehmet Öter Turizm Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, hem öğrencilerine mesleki donanım kazandırıyor hem de bölgesel kalkınmaya katkı sağlayan örnek bir eğitim kurumu olarak öne çıkıyor.
Yerel Haberler Son kullanma tarihi geçmiş 50 ton tavuk imha edildi
Yerel Haberler Türkiye’de işsizlik 21 yılın en düşük seviyesinde
Yerel Haberler DMM’den kamuoyuna çağrı: Resmi açıklamalar dışındaki içeriklere karşı dikkatli olunmalı
Yerel Haberler İzmir’de yangın: 3 atölye ve 2 depo zarar gördü
Yerel Haberler Meta’ya çocuk güvenliği davasında 375 milyon dolarlık ceza
Yerel Haberler Minguzzi ailesine tehditte bulunan şüpheli tutuklandı
Yerel Haberler Genç çiftlere evlilik desteği arttı
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021