Şehit ailesi ve gaziye anlamlı ziyaret

Aksaray Haberleri - 22.09.2017 - 10:16

Aksaray Valisi Aykut Pekmez’in eşi Yeşim Pekmez Hanımefendi şehit aileleri ziyaretlerine devam ediyor. Yeşim Pekmez Hanımefendi evinde ziyaret ettiği Gazi Hakan Çelik’in ‘Gaziler Haftası’nı tebrik etti.

Yeşim Pekmez Hanımefendi beraberinde Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Seyfullah Sarıgül’ün eşi Semiha Sarıgül, Emniyet Müdürü Ali Karabağ’ın eşi Reyhan Karabağ, 105. Dönem Mülki İdare Amiri Aksaray Kaymakam adayı Elif Nur Yaman ve Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü İsrafil Aktürk ile 1991 yılında Hakkâri Şemdinli’de şehit düşen Süleyman Duru’nun ailesi ve Hakkâri’de vatani görevini yaparken bölücü örgüt mensuplarınca düzenlenen saldırıda yaralanarak gazi olan Hakan Çelik’i evlerinde ziyaret etti.

Şehit Süleyman Duru’nun annesi Dilber Duru ve yakınları ile görüşerek bir süre sohbet eden Yeşim Pekmez; şehit yakınlarının eksik ve ihtiyaçları bulunması durumunda mutlaka kendilerine bildirmelerin istedi. Pekmez Vali Aykut Pekmez tarafından yaptırılan üzerinde Türk Bayrağı ve şehidin fotoğrafının bulunduğu tabloyu Dilber Duru’ya hediye etti.

Pekmez daha sonra beraberindeki heyet ile Malül Gazi Hakan Çelik’i ziyaret etti. Kısa süre önce evlenen Çelik’i tebrik eden Pekmez Gazi Hakan Çelik, Annesi Zeliha ve diğer yakınları ile bir süre sohbet etti.

Şehit ve gaziler sayesinde kutsal vatan topraklarında özgürce yaşadıklarını ifade eden Yeşim Pekmez; Şehitlerimiz bu vatan için canlarını feda ederken, gazilerimizde bedenlerini vatan ve millet için, bayrak ve ezan için siper etti. Biz onların sayesinde bugün buradayız. Şehitlerimizin emanetleri yakınları ve gazilerimizin her zaman yanlarında olmaya devam edeceğiz. Bir ihtiyacınız bir dileğiniz olursa her zaman başımızın üstüne’ dedi.

Pekmez; Gaziler Haftası nedeniyle Gazi Çelik’i de tebrik ederek kısa süre önce evlendiği eşi ile mutluluklarının daim olması temennisinde bulundu.

Aksaray Haberleri Türkiye-Belçika İşbirlikleri Güçleniyor

Aksaray Haberleri İmamoğlu’nun yargılandığı “casusluk” davasında savcı tutukluluğun devamını istedi

Aksaray Haberleri Antalya’da operasyon: 25 kişi gözaltında

Aksaray Haberleri 33 İlde FETÖ’ye Operasyon, 69 Şüpheli Yakalandı

Aksaray Haberleri Erzurum mutfağına mühür: Paça Çorbası tescillendi

Aksaray Haberleri Kars Valisi Ziya Polat, Norveç Büyükelçisi Andreas Gaarder’i makamında ağırladı

Aksaray Haberleri Sinop’ta Dereyi Kirleten Tesise 1 Milyon 678 Bin Tl Ceza

Aksaray Haberleri Çin ile Tanıştım Haber Ödülleri başvuruları başladı

Aksaray Haberleri Erzurum’da Milli Teknoloji Atölyesi’nin temeli atıldı

Aksaray Haberleri 2026 Yılı Rüzgârın Yılı Olacak

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021