Sarıkamış Şehitlerini zirvede andılar

Yerel Haberler - 26.12.2025 - 13:41

Türkiye Dağcılık Federasyonu öncülüğünde, Kars Dağcılık İl Temsilciliği ev sahipliğinde düzenlenen anlamlı anma faaliyeti, duygu dolu anlara sahne oldu.

Zorlu Şartlarda Anlamlı Tırmanış

Anma programı kapsamında dağcılar, 2700 metre rakımda çadırlarda bir gece konakladı. Ardından zorlu hava ve arazi şartlarına rağmen tırmanışa geçen ekip, Allah-u Ekber Dağları’nın 3180 metre zirvesine ulaşarak Sarıkamış şehitlerini dualarla yâd etti.

Zirvede Duygusal Mesaj

Etkinlikte, Sarıkamış destanının derin anlamı bir kez daha hissedildi. Zirvede yapılan anmada, o günün ağır şartlarında vatan savunması için mücadele eden Mehmetçiğin fedakârlığına dikkat çekildi. Dağcılar, Sarıkamış şehitlerinin karı kefen, buzu yastık yaparak gösterdiği eşsiz kahramanlığın izinde olduklarını vurguladı.

Aziz Şehitler Rahmetle Anıldı

Gerçekleştirilen zirve tırmanışıyla, Sarıkamış’ta canlarını feda eden aziz şehitlerin hatırası bir kez daha yaşatıldı. Anma programı, edilen dualarla sona ererken, “Ruhları şad, mekânları cennet olsun” temennisi dile getirildi.

Yerel Haberler Süper Lig’de günün fikstürü: 3 karşılaşma oynanacak

Yerel Haberler Süper Lig’de günün sonuçları: Fenerbahçe’den galibiyet, Galatasaray deplasmanda kazandı

Yerel Haberler Savunma sanayiinde 20 milyar dolarlık sözleşme hedefi

Yerel Haberler Galatasaray deplasmanda kazandı: Deniz Gül 88. dakikada attı

Yerel Haberler Potada derbi heyecanı: Beşiktaş, Galatasaray’ı ağırlayacak

Yerel Haberler Bakan Çiftçi’den kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı

Yerel Haberler Beşir Atalay’ın Kırıkkale’nin tarihini anlatan eserleri tanıtıldı

Yerel Haberler Okulda seçim heyecanı; öğrenciler sandık başına gitti

Yerel Haberler TEMAD’dan 17 Ekim Dünya Astsubaylar Günü dolayısıyla Anıtkabir’e ziyaret

Yerel Haberler Ankara’nın meşhur ayazı kolonyaya dönüştürüldü

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021