Şair Sülbiye Kutlu ile “Hayatın İçinden” programı düzenlendi

Yerel Haberler - 16.04.2026 - 0:00

MALATYA – BHA 

Malatya Kent Konseyi Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen programa Kadın Meclisi Başkanı Saliha Bulut, Şair Sülbiye Kutlu ve Kadın Meclisi Üyeleri katıldı.  Programın açılış konuşmasını yapan Kadın Meclisi Başkanı Saliha Bulut, Sülbiye Kutlu’yu ağırlamaktan büyük bir onur duyduğunu belirterek “Böylesine kıymetli halk şairlerimizin daha çok tanıtılması gerekiyor. Her bir üyemizin kendi hayatından izler bulacağı bir program olacağını umuyorum” dedi.

Malatya Doğanşehir doğumlu olan şair Sülbiye Kutlu, yaşamın getirdiği zorlukların ve karşılaştığı güçlüklerin kendisini şiir yazmaya yönlendirdiğini ifade etti. Kutlu, şiiri hayatının her alanın da kullandığını belirterek derdini, kederini, sevincini ve kişisel deneyimlerini şiirle buluşturarak aktardığını söyledi. Şiirlerinin yaşanmışlıkların kaleminde anlam bulduğunu belirten Kutlu, duygularını ve deneyimlerini dizelere dökerek edebiyat aracılığıyla dile getirdiğini vurguladı.

Şiirin kendisi için güçlü bir ifade ve iyileşme aracı olduğunu vurgulayan üç çocuk annesi Kutlu, “Hayatımdaki boşlukları ve iç dünyamdaki hüzünleri şiir yazarak ifade ediyorum” dedi. Analık, vatandaşlık ve milli kimliği de dahil olmak üzere yaşamının her yönüne dair şiirler kaleme aldığını belirten Kutlu, duygularını dizelere dökerek bir anlamda ahu-zarını paylaştığını ifade etti. Öte yandan Kutlu, 2008 yılında Ankara’ya davet edilerek “halk şairi” unvanı aldığını ve bu kapsamda kendisine resmi kimlik kartı takdim edildiğini söyledi.

Şair Sülbiye Kutlu, kendine özgü üslubu ve hayatın içinden beslenen şiirleriyle dinleyicilere duygu dolu anlar yaşattı. Kadınların yoğun ilgi gösterdiği program, katılımcıların memnuniyetini dile getirmesi ve Malatya Kent Konseyi’ne teşekkürlerini sunmalarıyla sona erdi.

Yerel Haberler Prof. Dr. Hamzaoğlu’na Vefa Beratı takdim edildi

Yerel Haberler Siverek’teki okul saldırısında gözaltı sayısı 20’ye yükseldi

Yerel Haberler Kars ESOB Başkanı Murat Bakırhan’dan saldırılara tepki

Yerel Haberler 8. Verimlilik & Teknoloji Fuarı Ankara’da düzenlendi

Yerel Haberler Okul saldırıları sonrası provokatif paylaşımlara müdahale: 127 kişi gözaltında

Yerel Haberler 8. Verimlilik & Teknoloji Fuarı Ankara’da düzenlendi

Yerel Haberler WhatsApp’ta okul saldırısı paylaşımı yapan öğrenci gözaltına alındı

Yerel Haberler MHP’den Kütahya teşkilatına fesih kararı

Yerel Haberler MSB: Komando tugaylarının sayısı artırılıyor

Yerel Haberler 8. Verimlilik & Teknoloji Fuarı Ankara’da düzenlendi

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021