Sağlıklı bir çevre hepimizin sorumluluğudur

Aksaray Haberleri - 05.06.2015 - 14:46

Aksaray Valisi Şeref Ataklı:

‘Sağlıklı bir çevre hepimizin sorumluluğudur’

5 Haziran Dünya Çevre günü nedeniyle Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Hüsnü Yıldız beraberinde bir heyet ile Vali Şeref Ataklı’yı ziyaret etti.

Yıldız, Vali Şeref Ataklı’ya verdiği bilgide 1972 yılından beri 5 Haziran’ın Dünya Çevre Günü olarak kutlandığını söyledi. Çevre, çevrenin korunması ve çevre kirliliği konularında farkındalık oluşturmak için çeşitli etkinlikler düzenlendiğini ifade eden Yıldız, çevrenin insan ve tabiat varlıklarının birbirleriyle etkileşim içinde olduğu bir sistem olduğunu belirtti.

Dünya Çevre Gününü kutlayan Vali Ataklı yaptığı açıklamada, sağlıklı bir çevrenin herkesin sorumluğu olduğunu belirterek gelecek kuşaklara temiz yaşanılabilir bir çevrenin bırakılabilmesi için herkesin gayret göstermesi gerektiğini söyledi.

Doğal kaynakların bilinçsiz kullanımı ve doğal ortamların kirletilmesinin çok büyük çevre sorunlarına neden olduğunu belirten Vali Ataklı, ‘Çevre sorunları hayati bir problem olarak hepimiz düşünmeliyiz. Çevrenin korunması gerektiğini toplumun tüm kesimlerine iyi anlatmalıyız. Bizden öncekilerin bize bıraktığı temiz çevreyi bizim de gelecek kuşaklara temiz bir şekilde aktarmamız gerekiyor.’ dedi.

Aksaray’ın hızlı sanayileşen her alanda gelişen bir kent olduğunu belirten Vali Ataklı, çevresel sorunların çözümü doğal kaynakların korunması için ilgili birimlerin görevlerini en iyi şekilde yerine getirmeye çalıştığını ancak çevre bilincinin bireylerde yerleşmesi gerektiğini vurguladı. Vali Ataklı, ‘En başta kendimizden başlayacağız kendi evimiz, mahallemiz, köyümüz, beldemizden başlayarak çevremizi temiz tutacağız, doğal ortamlarımızı kirletmeyeceğiz.’ dedi.

Aksaray Haberleri Antalya Aksu’da “İpek Yolu Kervanı” Coşkusu

Aksaray Haberleri FIFA’dan 3 Türk kulübüne 3 dönem transfer yasağı

Aksaray Haberleri KVKK ve RTÜK’ten reality show programlarına yönelik kişisel veri rehberi

Aksaray Haberleri Kars’ta Engelli Haftası’nda KADES uygulaması tanıtıldı

Aksaray Haberleri Türkiye’de E-Ticaret Hacmi 2025’te 4,6 Trilyon Liraya Ulaştı

Aksaray Haberleri Türkiye’de genç nüfus oranı düşüşünü sürdürüyor

Aksaray Haberleri Çorum’da play-off heyecanı: Rövanş biletleri kısa sürede tükendi

Aksaray Haberleri Beşiktaş’ta Rize kafilesi açıklandı: 2 isim yok

Aksaray Haberleri DSİ Makine Parkı Büyüyor

Aksaray Haberleri Prof. Dr. Zakir Avşar: Belediye başkanlarına da dokunulmazlık zırhı olur mu?

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021