‘’Sağlık sektörü Çalışanı büyük mağduriyet içinde’’

Aksaray Haberleri - 28.04.2015 - 15:37

MHP Aksaray Milletvekili adayları Kamu kurumları ziyaretleri çerçevesinde SGK İL MÜDÜRLÜĞÜ, Kadın ve Çocuk Hastanesi ve Devlet Hastanesini ziyaret ettiler. Kamu personellerimiz ile hasbihal edip sıkıntılarını dinleyen adaylar. Kendilerini güler yüz ile karşılayan kamu personellerine teşekkür ettiklerini belirttiler.

Tüm alanlarda olduğu gibi sağlık alanında da söylenenin aksine çok büyük problemler olduğunun altını çizerek ‘’Bu iktidar döneminde siz sağlık çalışanları üvey evlat muamelesi gördünüz. Enflasyonun %10 lara ulaştığı bir dönemde maaşlarınıza %3 zam yapıldı. Eskiden enflasyon farkı vardı onu da vermiyorlar. Döner sermayelerinizin hala emekliliğinize yansıtılmıyor. Sağlık çalışanları bu nedenle emekli olmak istemiyorlar. Beşinci altıncı aylarda vergi dilimine giriyorsunuz, maaşınızdan 150 tl ye yakın ek vergi kesiliyor. Hastanemizde olan biten her şeyden haberimiz var. İşe göre adam değil adama göre iş dönemi yerleşmiş. Liyakati dikkate alan yok. Eş, dost, ahbap- çavuş ilişkisi içerisinde görevlendirmeler yapılıyor. Size önem veren yok, sizin görüşlerinizi, fikirlerinizi dinleyen yok. MHP iktidarında inşallah bu yapıya son vereceğiz. Her çalışan eğitimine göre liyakatına göre çalışacak. Olması gereken de budur. Aksaray’a bir hastane yapamayan Yöneticiler kendi beceriksizlerini iş bilmezliklerini çalışana baskı yaparak kapatmaya çalışıyor. Biz sağlık çalışanlarını seviyoruz, canımızı emanet ediyoruz. Bu nedenle inşallah bizim dönemimizde siz sağlık emekçilerine hak ettiğiniz önem vereceğiz’’ dediler.

Daha sonra güne basın ziyaretleri ile devam eden adaylar yerel gazetelerin bir kısmına ziyaretler gerçekleştirdiler. Adaylar basın ziyaretlerinde şu hususun altını çizerek ’’ Bir şehrinde olup biten iyi kötü her şeyin takipçisi olması gereken en baş merci yerel basındır… Umuyoruz ki sizler tarafsız ve sağduyulu yayınlar yapıyorsunuz… Sizler içinde vebal büyüktür, halk olup bitenin gerçek yüzünü sizden öğrenecek… Ona göre karar verecek. Yaptığınız iş çok meşakkatli Allah yardımcınız olsun’’ şeklinde konuştular.

Aksaray Haberleri Başkan Dr. Evren Dinçer Mazbatasını Aldı

Aksaray Haberleri Bayramda Belediye Hizmetleri Kesintisiz Sürecek

Aksaray Haberleri Alanya Aksaraylılar Platformundan Geleneksel İftar

Aksaray Haberleri Aksaray Yerel Seçim Sonuçları

Aksaray Haberleri Aksaray’daki Dadaşlar İftar Yemeğinde bir araya geldiler

Aksaray Haberleri Süt üreticileri birliği basınla iftarda buluştu

Aksaray Haberleri Ortaköy MYO’da Kardeşlik ve Kaynaşma İftarı

Aksaray Haberleri Dinçer, Öğretmenlerle İftarda Buluştu

Aksaray Haberleri Aksaray Belediyesi, AYT ve TYT Kurslarına Devam Ediyor

Aksaray Haberleri Dinçer, Yapmayacağım Bir İşin Sözünü Vermedim

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021