Sağanak, fırtına ve yüksek kesimlerde kar bekleniyor

Yerel Haberler - 01.04.2026 - 0:00

ANKARA – BHA

Kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı

Yağışların özellikle Güney ve Kıyı Ege, Batı Akdeniz ile Kırklareli, Edirne ve Çanakkale çevrelerinde kuvvetli, Güney Ege kıyıları ile Antalya’nın batı ilçelerinde ise çok kuvvetli ve yer yer şiddetli olması bekleniyor.

Ayrıca Batı Akdeniz’in batı kıyıları ile Ege kıyılarında toz taşınımı görüleceği tahmin edilirken, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’daki yüksek kar örtüsüne sahip eğimli alanlarda çığ ve kar erimesi tehlikesi bulunuyor.

Hava sıcaklığı mevsim normallerinin üzerinde

Meteoroloji raporuna göre hava sıcaklıklarının yurt genelinde artarak mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi bekleniyor.

Rüzgarın ise genellikle güneyli yönlerden hafif ve orta kuvvette, Marmara’da kuzey ve kuzeydoğudan kuvvetli (40-60 km/saat), Güney Ege ve Batı Akdeniz’de ise çok kuvvetli ve zaman zaman fırtına (60-80 km/saat) şeklinde esmesi tahmin ediliyor.

Yerel Haberler 19 Eylül Gaziler Günü’nde Adil Koçalan’a anlamlı ödül

Yerel Haberler AKK Başkanı Halil İbrahim Yılmaz’dan Dünya Temizlik Günü mesajı

Yerel Haberler İstanbul Havalimanı Avrupa’da zirvede

Yerel Haberler Gazze’de hastanede yakıt krizi: Hizmetler durdu

Yerel Haberler Keçiören’de bağımlılığa karşı farkındalık yürüyüşü

Yerel Haberler Keçiören’de gazi ve şehitler anısını program düzenlendi

Yerel Haberler Antalyaspor’da Mustafa Ergün yeniden başkan

Yerel Haberler Milli Hızlı Tren’de seri üretim başladı

Yerel Haberler Küresel gıda fiyatları 4 yılın zirvesinde

Yerel Haberler Süper Lig’de günün fikstürü: Fenerbahçe ve Beşiktaş sahne alıyor

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021